Εύκολα μελομακάρονα που λιώνουν στο στόμα
0 από 0 βήματα ολοκληρώθηκαν Βράζουμε για 10 λεπτά την ζάχαρη, το νερό και το ξυλάκι κανέλας. Κατεβάζουμε από την …
0 από 0 βήματα ολοκληρώθηκαν Βράζουμε για 10 λεπτά την ζάχαρη, το νερό και το ξυλάκι κανέλας. Κατεβάζουμε από την …
Υλικά 1 κούπα ζάχαρη 1 κούπα γάλα 1 1/2 κούπα αλεύρι 1 1/2 κούπα σιμιγδάλι χονδρό (εάν θέλετε και με …
Υλικά για το σιρόπι 1 κούπα φρέσκο χυμό λεμονιού 1 1/2 κούπα νερό 3 κούπες ζάχαρη 1 ξυλάκι κανέλας Υλικά …
Μια παλιά συνταγή για τέλεια μελομακάρονα από την φίλη μας την Ξένια. Απλά, δοκιμάστε την!
ΥΛΙΚΑ Για την ζύμη 2 κούπες παρθένο extra ελαιόλαδο ή 1 ελαιόλαδο και 1 ηλιέλαιο 1 κούπα ζάχαρη 1/2 κούπα …
Ραβανί αφράτο!!! (πολύ εύκολο). Απλά υπέροχο!! Γρήγορο, πεντανόστιμο χωρίς να μας λιγώνει. Δοκιμάστε να το φτιάξετε άφοβα. Είναι τέλειο!!! Υλικά …
Πορτοκαλόπιτα με σιμιγδάλι! Δοκίμασα να φτιάξω μια νέα συνταγή που είναι συνδυασμός της κλασικής πορτοκαλόπιτας και ενός κλασικού γαλακτομπούρεκου
Η μάνα μου ήταν πολύ καλή μαγείρισσα. Σε ένα ντουλάπι, φύλαγε τις συνταγές που έγραφε πρόχειρα όπου έβρισκε. Μέσα σ’ …
ΥΛΙΚΑ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις οσο πάρει να γίνει ζύμη να πλάθετε 2 φλυτζάνια σιμιγδάλι,η χονδρό,η ψιλό 1 και …
Μοσχοβολιστό και σιροπιαστό γλύκισμα με σιμιγδάλι, αμύγδαλα τριμμένα, κανέλα και φρέσκο βούτυρο.
3 αυγά 2 φρυγανιές 1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό 1 ποτήρι σιμιγδάλι χοντρό 1 φλ.του τσαγιού γάλα 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη …
Ενα υπεροχο παραδοσιακο σιροπιαστο γλυκο ταψιου με τα υπεροχα αρωματα κανελας και γαρυφαλλου και την πλουσια γευση και γεμιση του …
ΥΛΙΚΑ 1 κούπα τσαγιού αλεύρι 1 κούπα τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό 1 κούπα τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό 20 γραμ .[ένα φακελάκι ] …
215 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 7 γρ. μπέικιν πάουντερ 185 γρ. σιμιγδάλι χοντρό 300 γρ. ζάχαρη 200 γρ. …
Yλικά για ένα μεγάλο τετράγωνο ταψί η το μεγάλο μακρόστενο ταψί pyrex 6 αυγά 1 πακέτο σιμιγδάλι χοντρό (500 γρ) …
Θα φτιάξουμε το παραδοσιακό ρεβανί. Είναι απλό, εύκολο και γρήγορο. 125 γρ. αγελαδινό βούτυρο 2 φλιτζάνια ζάχαρη 6 αυγά 1 …
Ρεβανί θα φτιάξουμε σήμερα και όχι “ραβανί”, το γνωστό λαχταριστό σιροπιαστό με την μοναδική ιδιότητα να είναι συγχρόνως και ένα …
Τί λέτε… συμφωνείτε να κλείσουμε γλυκά το φαγοπότι με ένα νηστήσιμο, ολόχρυσο ραβανί (ή ρεβανί στα μέρη μας) χωρίς ίχνος …