BLANCMANGE (ΜΠΛΑΝ ΜΑΝΖΕ)
Αλέθουμε τα αμύγδαλα και τα πικραμύγδαλα στο μπλέντερ. Προσθέτουμε σταδιακά το γάλα στα αλεσμένα αμύγδαλα κατά τη διάρκεια του χτυπήματος. …
Αλέθουμε τα αμύγδαλα και τα πικραμύγδαλα στο μπλέντερ. Προσθέτουμε σταδιακά το γάλα στα αλεσμένα αμύγδαλα κατά τη διάρκεια του χτυπήματος. …
ΧΙΟΝΟΜΠΑΛΕΣ (ΜΑΡΕΓΚΕΣ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ)Οι χιονόμπαλες είναι υπέροχες μαρέγκες με αμύδαλο, ένα ελαφρύ γλυκάκι, ιδανικό για κέρασμα, που θα σας ενθουσιάσει!Η συνταγή …
Μια Κυριακή έφτιαξα αυτήν την τούρτα από το αγαπημένο site Cupcakes and Cashmere. Ως συνήθως, έκανα κάποιες αλλαγές, γι’ αυτό …
Νόμιζα χρόνια τώρα ότι για να φτιάξει κανείς Μακαρόν πρέπει να είναι επιδέξιος ζαχαροπλάστης και δεν είχα ποτέ καταπιαστεί σχετικά. …
Λατρεύω τα κέικ φτιαγμένα σε φόρμα με τρύπα αλλά δεν είμαι σίγουρη γιατί. Ίσως οφείλεται στην παιδική μου ηλικία, όταν …
Η λέξη είναι ιταλική, σημαίνει “πικρούτσικα” και αναφέρεται σε ένα παραδοσιακό μπισκότο, τελείως διαφορετικό από τα γνωστά γκοφρετίνια, του οποίου …
Ενα διαφορετικο κεικ εσωτερικης οψεως και φυσικα και γευσεως αφου το εκχυλισμα πικραμυγδαλου δινει μια διαφορετικη νοτα και ενταση στο …
Υλικά Κέικ 400 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου 400 γρ. ζάχαρη 8 αβγά 140 γρ. λευκά αμύγδαλα 40 γρ. …
Δηλαδή εσείς αν πηγαίνατε σε ένα σπίτι καλεσμένοι, δεν θα θέλατε να σας κεράσουν κάτι; Το ίδιο ακριβώς θέλει και …
Νόστιμα μπισκότα με γεύση αμυγδάλου. 125 γραμ. αμύγδαλα λευκά 3-4 πικραμύγδαλα- αν δε βρούμε τα παραλείπουμε 125 γραμ. ζάχαρη άχνη …
250 γρ. ανθότυρο ανάλατο και μαλακό 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό (καλύτερα 10% λιπαρά) 150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του …
Ξεκινώντας τη βδομάδα αισιόδοξα και υγιεινά φτιάχνεις αυτές τις πανεύκολες και απλές μπάρες ενέργειας που σε χορταίνουν και σου καταπραϋνουν …
Το τσουρέκι είναι μια από αυτές τις συνταγές όπου το αγοραστό (επαγγελματικό ή του ζαχαροπλαστείου) είναι πάντα καλύτερο από οποιοδήποτε …
Υπέροχη μέσα στην απλότητα της, θα μπορούσαμε να την παρομοιάσουμε με έναν τεράστιο εργολάβο ή με τούρτα εργολάβο. Ακόμη μια …
Συνταγή: 4 ασπράδια αυγών 2 πρέζες αλάτι 1/2 κουταλάκι του γλυκού φυτικό εκχύλισμα πικραμύγδαλο σε υγρή μορφή (ή φυτικό εκχύλισμα …
Η πιο ωραία κρέμα που υπάρχει, με αμυγδαλόπαστα και ρυζάλευρο. Πρόκειται για την αυθεντική Πολίτικη συνταγή, που έχει γλυκάνει γενιές …
Μια μαρμελάδα με ένα εκπληκτικό, λαμπερό, σκούρο κόκκινο χρώμα!Για να την φτιάξουμε πρέπει να διαλέξουμε τα κανονικά δαμάσκηνα, αυτά που …
Ένα αρωματικό και υγιεινό σιρόπι από την παράδοσή μας ! Οι ευχές «και στα δικά σου» ή «κι απ’ τα …
Καλημέρα!Σας άργησα με τα παγωτάκια γιατί στο σπίτι έχουμε θέμα με λαιμούς και το κράτησα όσο περισσότερο μπορούσα. Με αυτή …
Το Amaretto –το όνομά του μας έρχεται από τα Ιταλικά- είναι ένα λικέρ με ελαφρά σκούρο χρώμα και άρωμα και …