Λαζάνια με σπανάκι και σπιτική κρέμα κάσιους
Οπότε με δυσκολία βρίσκω λίγο χρόνο για πειραματισμούς…Ας είναι, δεν παραπονιέμαι. Αυτό το πιάτο συνδυάζει την θρέψη με την απόλαυση! …
Οπότε με δυσκολία βρίσκω λίγο χρόνο για πειραματισμούς…Ας είναι, δεν παραπονιέμαι. Αυτό το πιάτο συνδυάζει την θρέψη με την απόλαυση! …
Ζουμερό κοτόπουλο γεμιστό, με κλασική παραδοσιακή γέμιση
Η συνταγή για γεμιστές γλυκοπατάτες με κιμά και μανιτάρια με έναν σχεδόν ανορθόδοξο τρόπο θυμίζει τόσο πολύ Χριστούγεννα μάλλον χάρη …
Καθαρά χειμωνιάτικη σουπίτσα, βελούδινη και πολύ νόστιμη
Τις προάλλες που λέτε ήθελα να φτιάξω γίγαντες, αλλά είχα όρεξη για κάτι διαφορετικό. Πέραν από τους κλασικούς πλακί τους …
Η μαροκινή κουζίνα ένα μείγμα από αραβικές, ανδαλουσιανές και περσικές επιρροές, όπως αυτό το μαροκινό κοτόπουλο με κους κους που …
Καλημερούδια, αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες! Τι μου κάνετε; Εμείς εδώ στο νησάκι μας και στην όμορφη καθημερινότητά μας, η …
Λαχανοντολμάδες δεν φτιάχνω συχνά γιατί το έχω για φαγητό μπελαλίδικο….. Όμως επειδή μας αρέσει πολύ (κυρίως στους μικρότερους της οικογένειας), …
Μια υπέροχη κιμαδόπιτα με ιδιαίτερο συνδυασμό υλικών που ταιριάζει τέλεια σαν πρώτο πιάτο στο γιορτινό τραπέζι σας, αφού η γέμιση …
Υλικά για 2-4 μερίδες (ανάλογα το μέγεθος και αν θα είναι κύριο πιάτο ή ορεκτικό ή συνοδευτικό): Για τα νιόκι: …
Την ιδιαίτερη συνταγή για ωραία κρεατόπιτα, που στην Ανατολική Θράκη συνηθιζόταν ως πρωτοχρονιάτικη πίτα (αλμυρή βασιλόπιτα) έδωσε στη φίλη μας …
Υλικά για 4 άτομα: 1200 γρ. χοιρινό καρέ ξεκοκαλισμένο (ή άλλο κομμάτι που θα σας προτείνει ο κρεοπώλης) 2 καρότα …
Τις περισσότερες φορές, τα νοστιμότερα δημιουργικά πιάτα προκύπτουν από το πάντρεμα στοιχείων από διαφορετικές κουζίνες, που ο συνδυασμός τους παράγει …
Σήμερα θα σας δείξω μία τάρτα αγαπημένη, που φτιάχνω πάντα με την πρώτη ευκαιρία!! Είναι εύκολη, μπορεί να γίνει και …
Υλικά για 12 μπουρεκάκια: Για το φύλλο: 6 έτοιμα φύλλα ή χειροποίητα με: 200 γρ. αλεύρι 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο 1/2 …
Έχω πειραματιστεί με διαφορετικές ζύμες για τη βάση τους, αλλά τις περισσότερες τις φτιάχνω με μια ζύμη χωρίς βούτυρο, στη …
Έχετε δοκιμάσει τζιγεροσαρμάδες; Μια γέμιση από τα βασικά υλικά της μαγειρίτσας (συκωταριά, φρέσκα κρεμμυδάκια, ρύζι), εμπλουτισμένη με σπανάκι, δυόσμο, κουκουνάρι …
Οι ντολμάδες είναι αγαπημένο φαγητό στο σπίτι μας. Με όποιο περιτύλιγμα και με όποια γέμιση, καταφέρνουν πάντα να κερδίζουν το …
Απλά τέλειο. Βέβαια το πέστο είναι στη γεύση του καθενός. Το σίγουρο είναι ότι δένει πολύ ωραία με το ριζότο. …
Το ψαρονέφρι όπως σας έχω ξαναπεί στο παρελθόν, είναι από τα μέρη του χοιρινού κρέατος που προτιμώ περισσότερο στις συνταγές …