Σάμαλι των παιδικών μας χρόνων !!!
ΥΛΙΚΑ Σιμιγδάλι χοντρό 280γρ Σιμιγδάλι ψιλό 160γρ Ζάχαρη 150γρ Χυμό πορτοκαλιού 400γρ Νερό 100γρ 2 κ/γ. Μπεικιν 1 κ.γ. σόδα …
ΥΛΙΚΑ Σιμιγδάλι χοντρό 280γρ Σιμιγδάλι ψιλό 160γρ Ζάχαρη 150γρ Χυμό πορτοκαλιού 400γρ Νερό 100γρ 2 κ/γ. Μπεικιν 1 κ.γ. σόδα …
Έτσι λοιπόν το τρατάρισμα με σάμαλι λεμονιού στους ξένους της περασμένης εβδομάδας, εξελίχτηκε και έγινε σάμαλι με άρωμα μαστίχας-λεμονιού, αμύγδαλο και cranberries εντός …
Εδώ ΔΕΝ θα βρείτε την αυθεντική συνταγή και νομίζω πως κάποια στιγμή πρέπει να πούμε τα πράγματα με το όνομά …
Σιμιγδάλι χοντρό 280γρ Σιμιγδαλι ψιλό 160γρ Ζάχαρη 150γρ… Χυμό πορτοκαλιού 400γρ Νερό 100γρ 2 κ/ γ. Μπεικιν 1 κ.γ. σόδα …
Υλικά της συνταγής μας 2 γιαούρτια 500 γρ. 500 γρ σιμιγδάλι χοντρό ή 250 χοντρό και 250 ψιλό 1 ποτήρι …
2 ποτήρια (χωρητικότητας 200 ml) ψιλό σιμιγδάλι 1 ποτήρι αλεύρι 1 ποτήρι ζάχαρη 200 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο (ή μισό …
125 γρ. αλεύρι 150 γρ. σιμιγδάλι χοντρό 250 γρ. βούτυρο μαλακό 200 γρ. ζάχαρη 70 γρ. ινδοκάρυδο 200 γρ. γιαούρτι …
Υλικά 1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο γάλατος ή βιτάμ 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη 6 αυγά ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού 2 φλιτζάνια …
Καιρό τώρα ψάχνω να βρω την “σωστή” συνταγή για Ρεβανί, όχι όποιο – όποιο ρεβανί αλλά αυτό από την Βέροια! …
Μια γλυκιά και εύκολη συνταγή που μας φέρνει όμορφες αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια, το Πολίτικο Σάμαλι, αφράτο, ζουμερό …
Είναι δύσκολο να αντισταθεί κανείς σε αυτό το παραδοσιακό γλυκό ταψιού . Το Ρεβανί ή Ραβανί της Βέροιας είναι φημισμένο …
Από το βιβλίο μαγειρικής της Χρύσας Παραδείση.