Ψάρι Μαγιονέζα (Αθηναϊκή)
Αυτό το « εμβληματικό πιάτο της αθηναϊκής αστικής μαγειρικής» όπως αναφέρει ο γαστρονόμος φέρνει στο μυαλό την παλιά Αθήνα της …
Αυτό το « εμβληματικό πιάτο της αθηναϊκής αστικής μαγειρικής» όπως αναφέρει ο γαστρονόμος φέρνει στο μυαλό την παλιά Αθήνα της …
Μερίδες 6 Χρόνος προετοιμασίας 1 ώρα Χρόνος μαγειρέματος 20′ Υλικά: 8 φιλέτα γλώσσας, κατεψυγμένα 1/3 κούπας χυμό λεμονιού αλάτι …
600 γρ. μπακαλιάρο ξαρμυρισμένο 1 Κρεμμύδι 3 σκελίδες σκόρδο 1 πράσινη πιπεριά 200 ml. ντομάτα πασάτα 100 ml. Ζωμό ψαριού …
Υλικά συνταγής 1½ λίτρο ζωμός ψαριού 1½ κιλό μύδια χωρίς κέλυφος 2 φιλέτα παγκάσιους κομμένα σε μικρά κομμάτια 3 κρεμμύδια …
Θα φτιάξετε τoν ζωμό σιγοβράζοντας 2-3 κιλά διάφορα θαλασσινά και καβούκια από αστακό, γαρίδες κλπ. για 40 λεπτά μαζί με …
2 τεμ. λαβράκια (800γρ/ένα) 1 ποτ. κρασί Chardonnay 2 τεμάχια ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά κρεμμυδάκια 1 τεμάχιο ψιλοκομμένο σέλερι 10 γρ. …
3 κουταλιές βούτυρο 3 κουταλάκια αλεύρι γενικής χρήσης 1 φλ. ζωμός ψαριού ή νερό ή ζωμός από κύβο 6 κουταλάκια …
…Λοιπόν, όσον αφορά τη συνταγή μου, πρόκειται για μια ελαφριά και βελούδινη έκδοση της σκορδαλιάς με τις πατάτες. Ο μπακαλιάρος …
Υλικά 500 γρ. λαυράκι 100 γρ. μύδια 100 γρ. γαρίδες 2 γρ. σαφράν 200 γρ. κρεμμύδια ξερά 20 γρ. σκόρδο …
Ο …..πειρασμός ήταν μεγάλος. Όταν είδα την παραδοσιακή συνταγή, με το αρνίσιο κρέας, να έχει στείλει στο σεφ Gordon Ramsey …