κλασική μαγειρίτσα με συκωτάκια – γκουρμέ & λάιτ
Κλασική μαγειρίτσα. ελληνική. H απόλυτη σούπα μετά τη νηστεία. Εξαιρετική σε σύλληψη και εκτέλεση, ελαφριά και με απίστευτη ευγένεια και …
Κλασική μαγειρίτσα. ελληνική. H απόλυτη σούπα μετά τη νηστεία. Εξαιρετική σε σύλληψη και εκτέλεση, ελαφριά και με απίστευτη ευγένεια και …
Υλικά : 1/2 κατσικάκι (περίπου 4 κιλά) από τη μέση προς το λαιμό 1 συκωταριά 350γρ. ρύζι Καρολίνα 300γρ. βιτάμ …
Υλικά συνταγής 1 συκωταριά αρνίσια ή κατσικίσια 2 μπόλιες (σκέπες) αρνίσιες ή κατσικίσια 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα 1 κρεμμύδι ξερό …
Μεζέδες και τσιμπήματα σε ξεροψημένες άκρες ανήκουν στις γευστικές αμαρτίες που επιβάλλει κάθε σοβαρή θρησκευτική γιορτή. Το κοκορέτσι είναι συνώνυμο …
Μενούζες έφτιαχναν στην Κρήτη σε κάθε περίπτωση που απαιτούσε σφάξιμο πολλών ζώων. Σύμφωνα με τους Ν. και Μ. Ψιλάκη , …
Θα σας δώσω τη συνταγή που κάνω για 10-12 άτομα Μισή συκωταριά βρασμένη και κομμένη σε μικρά κομματάκια Εντεράκια Κοιλιά …
Υλικά συνταγής 1 συκωταριά από κατσίκι ή αρνί (περίπου 1 κιλό) 1 κιλό έντερα από κατσίκι ή αρνί 2 ματσάκια …
Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε τα 3 ματσάκια κρεμμυδάκιΜετά απο λίγα λεπτά όταν θα έχει πιει τα ζουμάκια του κατεβάζουμε απο τη …
Διανύουμε τη Μεγάλη Εβδομάδα και οι προετοιμασίες σε κάθε νοικοκυριό για το πρώτο οικογενειακό και γιορτινό βραδινό τραπέζι της Αναστάσεως …
Αλλά για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, στην οικογένεια μας φτιάχνουμε εκ περιτροπής την μαγειρίτσα με την κοτόσουπα αυγολέμονο που είναι …
Στον τόπο καταγωγής μου τα Δωδεκάνησα, το γεμιστό αρνί ή κατσίκι αποτελεί απαράβατο έθιμο για το Πασχαλινό τραπέζι.Στην Κάρπαθο το …
1 κιλό αρνίσια μπόλια 200 γρ. αρνίσια συκωταριά 100 γρ. αρνίσιο κιμά 1 κρεμμύδι ξερό 1 κρεμμύδι φρέσκο 5 κ.σ. …
Μία από τις δεκάδες συνταγές από το μεγάλο πασχαλινό αφιέρωμα του «Γ». Μην το χάσετε αυτή την Κυριακή. Υλικά …
Παίρνουμε μία συκωταριά μικρού μεγέθους και την κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Πλένουμε καλά τα κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα …
Μαγειρίτσα! Το πρώτο αρτύσιμο πιάτο μετά την πολυήμερη νηστεία της Σαρακοστής! Και για να περάσουμε μαλακά και ανώδυνα πάλι στην …
Την μαγειρίτσα αυτή την κάνω χρόνια και εξαφανίζεται από όλους!
άντερα (καλό πλυμένα, όσο περισσότερα τόσο το καλύτερο) 1 συκωταριά Γλυκάδια Αλάτι (όσο θέλετε) Πιπέρι (όσο θέλετε) Κύμινο(όσο θέλετε) …
Το κοκορέτσι είναι ένας μεζές, τον οποίο φτιάχνουμε όλο το χρόνο, από εντόσθια αρνιού ή κατσικιού, αλλά συνηθίζεται να κάνει …
Νόστιμη παραδοσιακή μαγειρίτσα, όπως τη φτιάχνει το Μεγάλο Σάββατο για το βράδυ της Ανάστασης η μαμά μου!
Υλικά 1 συκωταριά με τα εντεράκια της 1-2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα Λίγο άνηθο Αλάτι πιπέρι Λάδι 2-3 αυγά Λεμόνια χυμό…