Ρυζόπιτα
Καλημερούδια, αγαπημένοι/ες μου και καλή Σαρακοστή! Ελπίζω να περάσετε όμορφα το τριήμερο! Κι εμείς περάσαμε ωραία και οικογενειακά, καθώς είχαμε …
Τα πιο όμορφα βρώσιμα λουλούδια αυτής της εποχής οι κολοκυθοανθοί!! Μπορεί να αποτελέσει κύριο γεύμα μαζί με μια σαλάτα ή …
Οι ντολμάδες είναι αγαπημένο φαγητό στο σπίτι μας. Με όποιο περιτύλιγμα και με όποια γέμιση, καταφέρνουν πάντα να κερδίζουν το …
Η σημερινή μας συνταγή είναι ντολμάδες από σέσκουλα με γέμιση από αρνίσιο κιμά, ρύζι και μπόλικα αρωματικά, καθώς και καβουρδισμένο …
Σε επίσημη πρώτη παρουσίαση ένα νέο πιάτο, φύλλα αγκινάρας ντολμά, που φτιάχνεται με τα φύλλα του καρπού της αγκινάρας που …
Τα ανθάκια, οι αθοί, οι αθουλένιοι, δηλαδή οι κολοκυθοανθοί είναι αγαπημένο καλοκαιρινό φαγητό της Κρήτης, συνήθως γεμιστοί με ρύζι, μαγειρεμένοι …
Λίγο μεγάλος ο τίτλο της σημερινής συνταγής αλλά το χρειαζόταν.Κατ΄αρχήν να σας γνωρίσω τα παραπούλια από το φυτό που παίρνουμε …
Το “σιδερένιο” πιάτο στην κορυφή των -όρυζων της ελληνικής κουζίνας. Αρωματικό σπανακόρυζο μαγειρεμένο με μαραθόριζες, λεμόνι και γλυκιά τσουκνίδα, καρυκευμένο …
YΛΙΚΑ 1 κιλό σπανάκι 1 ματσάκι άνηθο 1 ματσάκι μάραθο 8 κρεμμυδάκια φρέσκα 1κρεμμύδι ξερό 200 γραμμάρια φέτα 3 αυγά …
Η μπακαλιαρόπιτα, φτιάχνεται κυριώς στα Επτάνησα, καθώς και στα παράλια της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας.Ανάλογα με την περιοχή, η …
Ένας διαφορετικός τρόπος να απολαύσουμε τα θαλασσινά που τόσο αγαπάμε. Συνδυάζει γεύσεις οικείες σε ένα πιάτο που άνετα σερβίρεται κι …
Αυτή είναι η συνταγή για αυθεντικούς λαχανοντολμάδες, με κάθε λεπτομέρεια, που κάνουν τη διαφορά. 2 αφράτα λάχανα 700 γρμ ψιλοκομμένο …
Λίγοι θα τους αντισταθούν! Κάθε χρόνο οπωσδήποτε κάποια από τις μέρες των εορτών θα φτιάξουμε λαχανοντολμάδες με κιμά. Πολλές χρονιές …
Επιτέλους! Τα ντολμαδάκια γιαλαντζί με το αμπελόφυλλο ήταν μια αγαπημένη συνταγή που μας είχε παιδέψει, γιατί απλά δεν τα είχαμε …
Υλικά (για 120 ντολμαδάκια): 400γρ αμπελόφυλλα, έτοιμα για τύλιγμα Για τη γέμιση 500γρ ρύζι καρολίνα 500γρ καθαρισμένο ξερό λευκό κρεμμύδι, …
Επιτέλους! Τα ντολμαδάκια γιαλαντζί με το αμπελόφυλλο ήταν μια αγαπημένη συνταγή που μας είχε παιδέψει, γιατί αφενός έχει έναν κόπο …
Μία από τις δεκάδες συνταγές από το μεγάλο πασχαλινό αφιέρωμα του «Γ». Μην το χάσετε αυτή την Κυριακή. Υλικά …
Καλημέρα! Καλή εβδομάδα! Σήμερα έχουμε ένα φαγάκι απλό αλλά συνάμα ιδιαίτερο στα αρώματά του και στη γεύση του.Τα αρώματά του είναι …
YΛΙΚΑ 1 κιλό σπανάκι 1 ματσάκι άνηθο 1 ματσάκι μάραθο 8 κρεμμυδάκια φρέσκα 1κρεμμύδι ξερό 200 γραμμάρια φέτα 3 αυγά …
Με μεγάλη μου χαρά παρατηρώ ότι το στρογγυλό κολοκυθάκι έχει κάνει θριαμβευτική είσοδο στην Ελλάδα και στις λαϊκές αγορές μας, …