Σαμουσάδες
Σαμουσάδες Μάνης με αρώματα από πορτοκάλι, γαρύφαλλο, σουσάμι καβουρδισμένο σε ένα τραγανό, σιροπιαστό γλυκό.
Σαμουσάδες Μάνης με αρώματα από πορτοκάλι, γαρύφαλλο, σουσάμι καβουρδισμένο σε ένα τραγανό, σιροπιαστό γλυκό.
…μέλι 1 ξυλάκι κανέλας 1 φέτα πορτοκάλι ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Ετοιμάζουμε το σιρόπι Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε την ζάχαρη, …
Ολοστρόγγυλα, με σοκολατένια ή με σοκολατοκαρυδένια καρδιά, τυλιγμένα σε διαφανές πλαστικό χαρτάκι για να μην ξεφεύγει το λιγοστό τους σιρόπι. …
Η αλήθεια είναι ότι ο χασλαμάς μοιάζει με το μελομακάρονο κι αν σκεφτώ ότι σε κάποιες περιοχές έβαζαν και καρύδια …
Αυτό που χαρακτηρίζει έναν μπακλαβά είναι το βούτυρο γάλακτος. Και στην Ήπειρο, το αγνό βούτυρο από 100% φρέσκο πρόβειο και …
Μια γλυκιά πίτα, πολύ υγιεινή σε σχέση με άλλα γλυκά που προσφέρεται για τις μέρες της νηστείας και όχι μόνο… …
Η σουσαμόπιτα Θράκης είναι ένα παραδοσιακό γλυκό που γίνεται είτε σε στρώσεις, όπως ο μπακλαβάς ή σε ρολά. Φτιάχνεται στην …
Παραδοσιακός και υπέροχος. 1 κιλό φύλλο για μπακλαβά 1 κούπα λιωμένο βούτυρο μπερδεμένο με 1 κούπα τσαγιού ελαιόλαδο 1 κιλό …
Η ίδια, γνωστή, απλοϊκή αλλά και τόσο νόστιμη γεύση!! Με το σιρόπι, ελαφρά δεμένο, τόσο όσο χρειάζεται για να ρέει …
Σεκέρ Παρέ με φουντούκι, μαστίχα και χρώμα ζαχαροπλαστικής Υλικά:500 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις,250 γραμ. σιμιγδάλι χονδρό,3 αυγά μέτρια,200 …