Σαμουσάδες
Σαμουσάδες Μάνης με αρώματα από πορτοκάλι, γαρύφαλλο, σουσάμι καβουρδισμένο σε ένα τραγανό, σιροπιαστό γλυκό.
Σαμουσάδες Μάνης με αρώματα από πορτοκάλι, γαρύφαλλο, σουσάμι καβουρδισμένο σε ένα τραγανό, σιροπιαστό γλυκό.
…μέλι 1 ξυλάκι κανέλας 1 φέτα πορτοκάλι ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Ετοιμάζουμε το σιρόπι Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε την ζάχαρη, …
Μπορεί στο μυαλό μας να έχει επικρατήσει η γέμιση από καρύδι ή φιστίκι, αλλά και το αρωματικό σουσάμι είναι το …
Κάθε χρόνο φτιάχνω μπακλαβά με καρύδι τα Χριστούγεννα και μπακλαβαδάκια με αμύγδαλο τη Σαρακοστή. Για το σπίτι μου αυτό είναι …
Ολοστρόγγυλα, με σοκολατένια ή με σοκολατοκαρυδένια καρδιά, τυλιγμένα σε διαφανές πλαστικό χαρτάκι για να μην ξεφεύγει το λιγοστό τους σιρόπι. …
Υλικά: 1 πακέτο φύλλο κρούστας 2 -3 φλιτζάνια καρύδια ψιλοκομμένα 2 κουταλιές ζάχαρη κανέλα μισό …
Η αλήθεια είναι ότι ο χασλαμάς μοιάζει με το μελομακάρονο κι αν σκεφτώ ότι σε κάποιες περιοχές έβαζαν και καρύδια …
Γλυκακι με πολύ απλά υλικά μα φανταστικό άρωμα και γεύση..!!!Το γλυκό των παιδικών αναμνήσεων πολλών !!! Υλικά 500 γρ …
Υλικά 700γρ ελαιόλαδο ή (400 ελαιόλαδο και 300 σπορέλαιο) 1.400γρ νερό 1 κιλό ζάχαρη 500γρ σιμιγδάλι ψιλό 500γρ σιμιγδάλι χονδρό …
Αυτό που χαρακτηρίζει έναν μπακλαβά είναι το βούτυρο γάλακτος. Και στην Ήπειρο, το αγνό βούτυρο από 100% φρέσκο πρόβειο και …
Μια γλυκιά πίτα, πολύ υγιεινή σε σχέση με άλλα γλυκά που προσφέρεται για τις μέρες της νηστείας και όχι μόνο… …
Υλικά 700γρ ελαιόλαδο 1.400γρ νερό 1 κιλό ζάχαρη 500γρ σιμιγδάλι ψιλό 500γρ σιμιγδάλι χονδρό 3 κ.σ αλεύρι 2 βανίλιες ξύσμα …
Υλικά – 150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό – 280 ml ελαιόλαδο – 250 γρ. γιαούρτι – 200 γρ. αλεύρι για όλες …
Η σουσαμόπιτα Θράκης είναι ένα παραδοσιακό γλυκό που γίνεται είτε σε στρώσεις, όπως ο μπακλαβάς ή σε ρολά. Φτιάχνεται στην …
7 γρ ξηρή μαγιά 60 ml γάλα χλιαρό 2 κουτ. σούπας ζάχαρη 250 γρ αλεύρι μαλακό και λίγο για τη …
Κάθε Χριστούγεννα μου αρέσει να αναζητώ συνταγές από παραδοσιακά γλυκά που δεν έχω ξαναφτιάξει. Τα υλικά για την ζύμη 250 …
Η φετινή είναι ένα σιμιγδαλένιο γλυκό τύπου σάμαλι που επίσης θα καθιερώσω γιατί έγινε ιδιαίτερα αφράτο και ελαφρύ. Ο πολτός …
Παραδοσιακός και υπέροχος. 1 κιλό φύλλο για μπακλαβά 1 κούπα λιωμένο βούτυρο μπερδεμένο με 1 κούπα τσαγιού ελαιόλαδο 1 κιλό …