Ο παραδοσιακός χασλαμάς της γιαγιάς κάτι σαν… μελομακάρονο ταψιού!
Η αλήθεια είναι ότι ο χασλαμάς μοιάζει με το μελομακάρονο κι αν σκεφτώ ότι σε κάποιες περιοχές έβαζαν και καρύδια …
Η αλήθεια είναι ότι ο χασλαμάς μοιάζει με το μελομακάρονο κι αν σκεφτώ ότι σε κάποιες περιοχές έβαζαν και καρύδια …
Γλυκακι με πολύ απλά υλικά μα φανταστικό άρωμα και γεύση..!!!Το γλυκό των παιδικών αναμνήσεων πολλών !!! Υλικά 500 γρ …
Υλικά 700γρ ελαιόλαδο ή (400 ελαιόλαδο και 300 σπορέλαιο) 1.400γρ νερό 1 κιλό ζάχαρη 500γρ σιμιγδάλι ψιλό 500γρ σιμιγδάλι χονδρό …
Υλικά 700γρ ελαιόλαδο 1.400γρ νερό 1 κιλό ζάχαρη 500γρ σιμιγδάλι ψιλό 500γρ σιμιγδάλι χονδρό 3 κ.σ αλεύρι 2 βανίλιες ξύσμα …
Υλικά – 150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό – 280 ml ελαιόλαδο – 250 γρ. γιαούρτι – 200 γρ. αλεύρι για όλες …
Η ίδια, γνωστή, απλοϊκή αλλά και τόσο νόστιμη γεύση!! Με το σιρόπι, ελαφρά δεμένο, τόσο όσο χρειάζεται για να ρέει …
Υλικά για 1 ταψί (14-16 μερίδες) 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη 1 ½ λίτρο γάλα 8 αυγά ξύσμα ενός λεμονιού ξύσμα …
Αυτό το ωραίο γαλακτομπούρεκο το έκανε η Κασσιανή στην Τηλεόραση! 1 πακέτο φύλλο κρούστας λεπτό για γλυκά. 1 κιλό γάλα. …
Aπό την Κασσιανή Οικονομίδου ,1 πακέτο φύλλο κρούστας 1 κ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 90 γρ. σιμιγδάλι ψιλό 3 αβγά …