Γαλακτομπούρεκο νηστίσιμο
Οδηγίες Ξεκινάμε ετοιμάζοντας το σιρόπι : Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό με την ζάχαρη , τον χυμό και το ξύσμα …
Οδηγίες Ξεκινάμε ετοιμάζοντας το σιρόπι : Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό με την ζάχαρη , τον χυμό και το ξύσμα …
Υλικά: 1 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά 450 γραμμ. 2 φλιτζ. λιωμένη μαργαρίνη Για τη γέμιση 300 γραμμ. καρυδόψιχα, χοντροκοπανισμένη …
Εξαφανίστηκαν με το που τα έφτιαξα!!! Την επόμενη φορά διπλή δόση!!!
Υλικά Φύλλο κρούστας 1 πακέτο Αμύγδαλα 250 γρ ψημένα ελαφρώς ψιλοκομμένα Βούτυρο καλό ή μαργαρίνη 200 γρ …
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ 260 γρ.αλεύρι γ.ο.χ 40 γρ κακάο 100 γρ.βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένη ή ακόμα και σπορέλαιο 250 …
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ 300 γρ.αλεύρι γ.ο.χ 100 γρ.βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένη ή ακόμα και σπορέλαιο 250 ml γάλα χλιαρό …
Βούτυρο 250 γρ μαργαρίνη μαλακή σε θερμοκρασία δωματίου Άχνη ζάχαρη 1 ποτήρι νερού Σιμιγδάλι ψιλό 4 κουταλιές της σούπας Ινδική …
Υλικά 1 κιλό φύλλο κρούστας 1/2 κιλό καρύδια χοντροαλεσμένα 1/2 κιλό αμύγδαλα χοντροαλεσμένα 3 κουταλιές κανέλα 1 κουταλιά τις σούπας …
Σίγουρα ένα Θεσσαλονικιώτικο blog μαγειρικής δεν επιτρέπετε να μην έχει αυτή την συνταγή…Ήθελα όμως να είναι πολύ κοντά γευστικά στα …
Κάθε χρόνο στις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς απαραιτήτως θα φτιάξω κάποιο σιροπιαστό.Πέρσι έφτιαξα κανταΐφι στο οποίο θέλοντας να …
Η ίδια, γνωστή, απλοϊκή αλλά και τόσο νόστιμη γεύση!! Με το σιρόπι, ελαφρά δεμένο, τόσο όσο χρειάζεται για να ρέει …
Χριστούγεννα έρχονται ας θυμηθούμε κάποιες συνταγές απλές και υγιεινές.
Το μαχαίρι σπάει την καστανή κρούστα και βυθίζεται απαλά στην κιτρινωπή, λεμονάτη κρέμα. Το σιρόπι ξεχειλίζει δημιουργώντας μια μικρή, ολόγλυκη …
ΥΛΙΚΑ για 1 λαμαρίνα φούρνου Για τη ζύμη 250 γρ. βούτυρο αγελάδος (ή μαργαρίνη με άρωμα βουτύρου), σε θερμοκρασία δωματίου …
650 γρ. σιμιγδάλι 150 γρ. ζάχαρη 5 γρ. αμμωνία 5 γρ. μαστίχα Χίου κοπανισμένη 450 ml χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
ΓΙΑ ΤΟ ΡΑΒΑΝΙ • 1 φλιτζάνι μαργαρίνη • ½ φλιτζάνι ζάχαρη • 2 φλυτζάνια σιμιγδάλι ψιλό • 1 φλιτζάνι αλεύρι …