Μικρούλια, Νοστιμουλια Ροξάκια!
Αυτά τα μικρουλια γλυκακια μου φέρνουν πάντα νοσταλγία για κάποιον παράξενο λόγο… Το μόνο σίγουρο είναι ότι όταν δούλευα σε …
Αυτά τα μικρουλια γλυκακια μου φέρνουν πάντα νοσταλγία για κάποιον παράξενο λόγο… Το μόνο σίγουρο είναι ότι όταν δούλευα σε …
Σοκολατένια ζύμη σκέτος αφρός, λουσμένη σε ελαφρύ σιρόπι με βάση το λικέρ Cointrau (πορτοκάλι &καφές), σερβίρεται με υπέροχη μους πικρής …
Ολοστρόγγυλα, με σοκολατένια ή με σοκολατοκαρυδένια καρδιά, τυλιγμένα σε διαφανές πλαστικό χαρτάκι για να μην ξεφεύγει το λιγοστό τους σιρόπι. …
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ 260 γρ.αλεύρι γ.ο.χ 40 γρ κακάο 100 γρ.βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένη ή ακόμα και σπορέλαιο 250 …
Αφράτο, γευστικό, σκέτο ή με κρέμα!
Υλικά 1 πακέτο φύλλα κρούστας … 1/2 πακέτο βούτυρο λιωμένο Για το σιρόπι: 2 ποτήρια ζάχαρη 1 ποτήρι νερό 2-3 …
Υλικά Μπαμπάδες 225 γρ. αλεύρι σκληρό 20 γρ. κακάο 10 γρ. μαγιά νωπή ή 5 γρ. ξερή 1 πρέζα αλάτι …
Τα Σεκέρ Παρέ είναι ένα λαχταριστό αλλά όχι ιδιαίτερα βαρύ σιροπιαστό γλυκάκι ιδανικό για κέρασμα. Όσο για τους λάτρεις των …
Υλικά 50 γρ μαγιά νωπή 2 ποτήρια γάλα χλιαρό 1 κ.σ ζάχαρη 1 ποτήρι ελαιόλαδο 3 αυγά 2 βανίλιες 1 …
Αλλο ενα αγαπημενο γλυκακι αλλα νηστισιμο αυτη την φορα που μπορειτε να το φτιαξετε και εκτος νηστειας τα ροξακια….μου τα …
Υλικά 250 γραμμάρια κανταΐφι βούτυρο λίγα ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης για το σιρόπι 3 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη…
ή αλλιώς “η πουτίγκα του φτωχού”. Μπορεί να ακούγεται ταπεινό το γλυκό αυτό, αλλά στην Αγγλία θεωρείτε μεγάλη και τρανή …
Υλικά 500 γρ. γάλα 250 γρ. βούτυρο 25 γρ. μαγιά σε σκόνη 3 αυγά 1 κιλό αλεύρι 2 κ. σ. …
Ραβανί με άρωμα μαστίχας – κρέμα βουτύρου σοκολάτα και υπέροχο σιρόπι καραμέλας γάλακτος.
Μελωμένο κανταϊφι με αμύγδαλα και καρύδι και κρέμα βουτύρου με κακάο και λικέρ πορτοκάλι, σερβιρισμένο με σιρόπι καραμέλας.