Γαλακτομπούρεκο από τον Άκη Πετρετζίκη
Μόνο για λάτρεις του καλού γαλακτομπουρεκου……
Μόνο για λάτρεις του καλού γαλακτομπουρεκου……
Για το σιρόπι 900 ml νερό 1200 γρ. ζάχαρη 2 κ.σ. μέλι φλούδα από 1 λεμόνι 1 στικ κανέλαςΓια το …
Ένα μοναδικό γλυκό κατευθείαν από τα βιβλία του Βυζαντίου μας γυρίζει σε κάποιες άλλες γευστικές εποχές…..
Ένα σιρόπι που κανονικά θα μέλωνε μελομακάρονα, μια συσκευασία κανταΐφι που θα γινόταν κανταΐφι με καρύδια, λίγα καβουρδισμένα αμύγδαλα που περίσσεψαν από …
Η αλήθεια είναι ότι ο χασλαμάς μοιάζει με το μελομακάρονο κι αν σκεφτώ ότι σε κάποιες περιοχές έβαζαν και καρύδια …
Έτσι λοιπόν το τρατάρισμα με σάμαλι λεμονιού στους ξένους της περασμένης εβδομάδας, εξελίχτηκε και έγινε σάμαλι με άρωμα μαστίχας-λεμονιού, αμύγδαλο και cranberries εντός …
Η ίδια, γνωστή, απλοϊκή αλλά και τόσο νόστιμη γεύση!! Με το σιρόπι, ελαφρά δεμένο, τόσο όσο χρειάζεται για να ρέει …
Υλικά 7 φύλλα κρούστας για γλυκά 150 γρ. βούτυρο αγελάδος 1/2 κλωναράκι φρέσκιας βανίλιας (εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού …
Σύμφωνα με την ελληνική παράδοση, τις ημέρες της Αποκριάς και κυρίως την εβδομάδα της Τυρινής συνηθίζονται τα γλυκά με βάση …