Χοιρινό με δαμάσκηνα
Δεν έχω λόγια γι’αυτο το πιάτο. Απόλυτα αγαπημένο, από την πρώτη μπουκιά, όταν το δοκίμασα χρόνια πριν, στις Μηλιές στο …
Δεν έχω λόγια γι’αυτο το πιάτο. Απόλυτα αγαπημένο, από την πρώτη μπουκιά, όταν το δοκίμασα χρόνια πριν, στις Μηλιές στο …
Η κλασσική συνταγή για μακαρόνια. Παρέα με κιμά, τριμμένο τυρί και είναι έτοιμη στο πι και φι. Υλικά για 4 …
Πολύς κόσμος το φοβάται το κανελόνι, ότι δεν θα ψηθεί και θα μείνει τραγανό. Τα καινούρια κανελόνια όμως είναι φτιαγμένα …
Ακόμη έχω στο μυαλό μου τη γεύση αυτού του υπέροχου φαγητού, σπαγγέτι με κιμά κοτόπουλο και κατίκι, το πιο αγαπημένο …
Αγαπώ τις μπάμιες (δείτε εδώ και εδώ σχετικά πιάτα)κι έχω έναν σύζυγο που τις μισεί! Τι να κάνω, πείτε μου! …
Παραδοσιακή φασολάδα σούπα κοκκινιστή με κουρκουμά και προαιρετικά με καυτερές πιπεριές, με ψιλοκομένο ξερό κρεμμύδι, μπόλικα καρότα, σέλινο, αλάτι, πιπέρι, …
Πρόκειται για το suure mocke (σε ακριβή μετάφραση: ” ξινοκόμματο” , “ sour loaf” ) ένα μοσχαρίσιο μαριναρισμένο και σιγομαγειρεμένο κρέας …
Στην Ελλάδα τη σάλτσα Μπολονέζ, την ξέρουμε ως σάλτσα με κιμά, παρόλα αυτά στην Μπολόνια η κλασσική σάλτσα ραγού αποτελείται …
Η παραδοσιακή φασολάδα αλλιώς! Τα μαυρομάτικα τα έχουμε συνηθίσει σαλάτα. Κι όμως γίνονται νοστιμότατη φασολάδα!
μανέστρα κολοπίμπιρι ή μπούρου – μπούρου, είναι ένα παραδοσιακό πιάτο της κορφιάτικης κουζίνας. Η μανέστρα παραπέμπει στο ιταλικό μινέστρα, δηλαδή …
Τη σάλτσα Μπολονέζ, στην Ελλάδα την έχουμε μάθει ως σάλτσα κιμά, για μακαρόνια με κιμά. Όμως, απ’ τα παλιά χρόνια …
Το κοκκινιστό μοσχάρι είναι ένα παραδοσιακά γιορτινό, Κυριακάτικο πιάτο στην Ελληνική γαστρονομική παράδοση. Συνδυασμένο με μακαρόνια, με πατάτες τηγανητές, με …
Υλικά συνταγής για τα ζυμαρικά 500γρ. σπαγγέτι no 10 (ένα πακέτο) νερό (5L για το βράσιμο) 50γρ. αλάτι για τη …
Σπέσιαλ, φρέσκια και απίστευτα γευστική μακαρονάδα, που θα ικανοποιήσει οποιονδήποτε, ειδικά μία ζεστή καλοκαιρινή μέρα. Ολόκληρη η μερίδα έχει κάτω …
Το φαγάκι που σας έχω σήμερα είναι πολύ απλό και εύκολο, ψάξτε να βρείτε τα μικρά γεμιστά ραβιόλι με σπανάκι …
Τα μαυρομάτικα η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι τα συνηθίζουν να τα απολαμβάνουν ως σαλάτα. Εγώ όμως με μαυρομάτικα φασόλια, …
Μια τέτοια μέρα λοιπόν, επίσκεψης στην νονά μου, δοκίμασα ένα κοκκινιστό χοιρινό με πράσα που είχε φτιάξει και μας είχε …
Επίσης με όσους είναι αρχάριοι στην μαγειρική, από τις πρώτες συνταγές που θα θελήσει να μάθει είναι το κοκκινιστό, με …