Μπακλαβάς παραδοσιακός
Υλικά: 1πακετο φύλλο κρούστας 400 γρ καρύδι τριμμένο (χοντροσπασμενο) Μισο κ γαρύφαλλο σκόνη 1κ σ κανέλα σκόνη 2κ σ φρυγανιά …
Υλικά: 1πακετο φύλλο κρούστας 400 γρ καρύδι τριμμένο (χοντροσπασμενο) Μισο κ γαρύφαλλο σκόνη 1κ σ κανέλα σκόνη 2κ σ φρυγανιά …
Υλικά: 1 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά 450 γραμμ. 2 φλιτζ. λιωμένη μαργαρίνη Για τη γέμιση 300 γραμμ. καρυδόψιχα, χοντροκοπανισμένη …
12 φύλλα κρούστας 500 γρ. ταχίνι 100 γρ. σησαμέλαιο + επιπλέον για το ταψί 200 γρ. καρύδια (ψίχα), τριμμένα στο …
Υλικά: 1 πακέτο φύλλο κρούστας 2 -3 φλιτζάνια καρύδια ψιλοκομμένα 2 κουταλιές ζάχαρη κανέλα μισό …
Υλικά 1 κιλό φύλο κρούστας 1/2 κιλό αμύγδαλα 1/2 κιλό καρύδια 1 φλ. φρυγανιά 1 φλ. αραβοσιτέλαιο 1/2 κουταλάκι κανέλα …
Μπακλαβάς όπως τον φτιάχνει η μαμά μου με καρύδια. 750 γρ. φύλλο κρούστας πολύ λεπτό 650 γρ. καρύδια αλεσμένα σε …
Μπακλαβάς ο παραδοσιακός, ο μπακλαβάς με τα 40 λεπτεπίλεπτα φύλλα και την αρωματική και γευστική γέμιση καβουρντισμένων καρυδιών και αμυγδάλων. …
Αυτός ο υπέροχος και πολύ εύκολος μπακλαβάς κατάγεται από την Πελοπόννησο και είμαστε σίγουροι ότι θα τον λατρέψετε! Η παρασκευή …
Αυτό που χαρακτηρίζει έναν μπακλαβά είναι το βούτυρο γάλακτος. Και στην Ήπειρο, το αγνό βούτυρο από 100% φρέσκο πρόβειο και …
Υλικά – 1 πακέτο φύλλο κρούστας – 100 γρ. βούτυρο αγελάδος λιωμένο – 600 γρ. μερέντα – 200 γρ. ξηρούς …
Σιροπιαστός, αρωματικός, τραγανός, μελωμένος, εμπνευσμένος από ένα λάτρη του παραδοσιακού αυτού γλυκού. Εκείνος μου περιέγραψε την έμπνευσή του κι εγώ …
Υλικά 1 κιλό φύλλο κρούστας 1/2 κιλό καρύδια χοντροαλεσμένα 1/2 κιλό αμύγδαλα χοντροαλεσμένα 3 κουταλιές κανέλα 1 κουταλιά τις σούπας …
Υλικά 1 κιλό φύλο κρούστας 1/2 κιλό αμύγδαλα 1/2 κιλό καρύδια 1 φλ. φρυγανιά 1 φλ. αραβοσιτέλαιο 1/2 κουταλάκι κανέλα …
500 γρ. χοντροκομμένα καρύδια 1 φλιτζάνι τσαγιού φρυγανιά τριμμένη 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα 500-600 …
500 γρ. νερό 250 γρ. ζάχαρη 100 γρ. μέλι 1 λεμόνι κομμένο στη μέση 2 ξύλα κανέλλας 200 γρ. αμύγδαλα …
Ο μπακλαβάς είναι νόστιμο σιροπιαστό γλυκό της Μέσης Ανατολής αλλά και της παραδοσιακής Ελληνικής κουζίνας. Εορταστικός τις περισσότερες φορές, αφού …
ΥΛΙΚΑ 1 κιλό φύλο κρούστας για μπακλαβά 3 τέταρτα του κιλού καρύδια περασμένα στο μούλτι να κοπούν λίγο 1 κουταλιά …
Μια συνταγή για μπακλαβά αλλιώτικη ως προς το τύλιγμα σας παρουσιάζω σήμερα. Συνταγή που συναντάμε σε χωριά της Ηπείρου όπου …