Τάρτα με γλυκοπατάτα
Μέχρι πριν λίγα χρόνια την αντιπαθούσα. Κάποτε προέκυψε να μου την προσφέρουν θαυμαστά ψημένη στον φούρνο και από τότε έγινε …
Μέχρι πριν λίγα χρόνια την αντιπαθούσα. Κάποτε προέκυψε να μου την προσφέρουν θαυμαστά ψημένη στον φούρνο και από τότε έγινε …
Υλικά για την κρέμα 400 γρ. τυρί κρέμα 120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική χυμό απο 2 λεμόνια ξύσμα απο 1 λεμόνι 2 αυγά …
Είπα λοιπόν να την “φτιάξω” κάπως αυτή την έρμη διάθεση και μετά από αρκετές ημέρες να γράψω μια ακόμη γλυκιά …
Τροπική τάρτα με βάση τραγανό μπισκότο με άρωμα τζίντζερ, δροσερή κι ελαφριά κρέμα καρύδας για γέμιση, κομμένες μπανάνες και αποξηραμένη …
Μια απλή τάρτα λεμονιού ήταν η αφορμή για να γνωρίσω την Madame Ginger και αργότερα, όλη την ομάδα της. Ναι, …
Υλικά για 8 ατομικές φόρμες ή για ταρτιέρα 25 εκ.: Ζύμη 250 γρ. αλεύρι μαλακό ή για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο 10 …
Απίθανη ροκφορόπιτα με γέμιση φέτας, τυριού ροκφόρ και μπόλικο άνηθο πάνω σε τραγανή κι αφράτη τάρτα ετοιμασμένη κατά τ’ άλλα …
Αυτή η ψητή τάρτα σοκολάτας συνδυάζει την τάρτα με το αφράτο κέικ και είναι φτιαγμένη με φρέσκο βούτυρο, σοκολάτα, κονιάκ, …
Κάθε λογής τάρτες, γλυκές ή αλμυρές, μπορεί να βρει κανείς στη Γαλλία αλλά το πιθανότερο είναι ότι τάρτα με μέλι …
Τα μανταρίνια είναι στα καλύτερά τους. Μου αρέσουν πολύ γιατί με μια τόση δα μπουκίτσα μπορείς να αλλάξεις τελείως το …
Υλικά Για τη βάση 60 γρ. αμύγδαλα λευκά 180 γρ. μπισκότα digestive ή αμαρέτι 70 γρ. βούτυρο αγελάδος Για το …
Η τριφτή μηλόπιτα της γιαγιάς Ανδρομάχης (εδώ) είναι κλασσική αξία, πολύ πετυχημένη και πολύ αγαπημένη. Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, …
Φθινοπωρινή Τάρτα με “Oreo” φτιαγμένη με Καραμέλα και Καϊμάκι
Σε πιάνει κάποια στιγμή μανία για γλυκό…αλλά ταυτόχρονα έχεις κι’ ένα αίσθημα “παράδοσης” και δεν έχεις διάθεση για τίποτε πολύπλοκο, …
Έκανα μαρμελάδα (ή περίπου… ) τους λωτούς που τους χρησιμοποίησα αυτούσιους, με προσθήκη ξύσματος πορτοκαλιού στην ζύμη και καραμελωμένες φέτες …