Τυρόπιτα Ζεματιστή με Μαγιά – Λισνάτα
Για το φύλλο 380 ml χλιαρό γάλα 2 αυγά 700-800 αλεύρι 1/4 κ. γ αλάτι 1 πρέζα ζάχαρη 1 φακελάκι …
Για το φύλλο 380 ml χλιαρό γάλα 2 αυγά 700-800 αλεύρι 1/4 κ. γ αλάτι 1 πρέζα ζάχαρη 1 φακελάκι …
Μονο οταν την δοκιμασει καποιος θα μπορεσει να καταλαβει το ποσο φανταστικη γευση εχει η τυροπιτα μου.Τριων ειδων τυρια και …
Κεφάλαιο τυρόπιτα….
Μια πίτα που φτιάχνω συχνά, με συνταγή της γιαγιούλας μου.Και κάθε φορά που την φτιάχνω, την θυμάμαι με νοσταλγία!!Πάμε να …
Αυτό που κάνει την σημερινή πίτα ξεχωριστή, είναι η ζύμη της.Εξαιρετικά αφράτη μιας και χρησιμοποιούμε μαγιά στα υλικά της, αλλά …
Υλικά – 1 φύλλο σφολιάτας – 300-400 γρ. κρεμμύδια σε λεπτές φέτες – 1/4 φλ. τσ. ελαόλαδο – ½ κ.γ. …
Η διαφορά με αυτή τη πίτα είναι η σόδα που βάζω στην ζύμη η οποία την κάνει πιο αφράτη! Δεν …
Οι πίτες δεν μπορούν να λείπουν από το Πασχαλινο τραπέζι εξάλλου ένα κομμάτι πίτα… θα το πάρουν όλοι! Η γλυκιά …
Παραδοσιακό πρωινό αλλά και σνακ, νοστιμιά για ένα πικ νικ αλλά και για απογευματινό, μια ελληνικότατη πιτούλα με όποιο φύλλο …
Η τυρόπιτα μαζί με το σουβλάκι, αποτελούν το εθνικό μας “street food” χωρίς καμμία αμφιβολία. Αλλά όταν η τυρόπιτα είναι …
Τραγανή, αφράτη, πεντανόστιμη!
Τυρόπιτα…ελληνική, αγνή, με τραγανό φύλλο…γέμισε η κουζίνα μοσχοβολιά! Εκείνο το υπέροχα σπιτικό άρωμα ελληνικής πίτας που, σε όποιο μέρος του …
Υλικά:1 κιλό αλεύρι δυνατό60 γρ. μαγιά νωπή ή 2 φακελάκια ξερή2 κουτ. ζάχαρη1 κ.γ. αλάτι½ κ.γ. πιπέρι λευκό2 κουτ. ελαιόλαδο½ …
ΥΛΙΚΑ 1ποτηρι νερου γαλα χλιαρο 1φλιτζανι του καφε ελαιολαδο αλευρι οσο παρει αλατι 1/2 κουτ ζαχαρη 1φακελακι ξερη μαγια…
Στις κάθε είδους πίτες, λίγοι είναι αυτοί που δεν έχουν αδυναμία πιστεύω. Στο τραπέζι μας υπάρχει μια πίτα, τουλάχιστον μια …
Οι αγνιόπιτες είναι παραδοσιακές μυζηθρόπιτες κυρίως της ανατολικής Κρήτης. Γίνονται σχεδόν πάντα με ξινή μυζήθρα και έχουν πάρει το όνομά …
λασσική και εύκολη τυρόπιτα κουροὐ. Τι χρειαζόμαστε: Για τη ζύμη 600 γραμμάρια φαρίνα κόκκινη 250 γραμμάρια μαργαρίνη 1 κεσεδάκι γιαούρτι …