Ο παραδοσιακός σιμιγδαλένιος χαλβάς της γιαγιάς Βασιλικής
Νηστίσιμα γλυκά Και πάντα στη νηστεία ένα από τα κλασσικά ελληνικά παραδοσιακά, γρήγορα γλυκά είναι ο σιμιγδαλένιος χαλβάς. Εκείνο που …
Νηστίσιμα γλυκά Και πάντα στη νηστεία ένα από τα κλασσικά ελληνικά παραδοσιακά, γρήγορα γλυκά είναι ο σιμιγδαλένιος χαλβάς. Εκείνο που …
Υλικά 3/4 της κούπας λάδι ελαφρύ η σησαμέλαιο 1 κούπα σιμιγδάλι χονδρό 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό 1/2 κούπα σταφίδες μαύρες!! …
θέλω να μοιραστώ μαζί σας τις πιο νόστιμες μπάρες ενέργειας με τρία εξαιρετικά δυναμωτικά συστατικά: το φυστικοβούτυρο, το σουσάμι και …
Αυτό το υπέροχο επιδόρπιο σε μιαν άλλη μορφή θα σας προτείνω για την Καθαρά Δευτέρα… βρασμένο σιτάρι, πασπαλισμένο με φρυγανιά, …
Προτιμώ την τραγανή granola που κρατάει σε κομμάτια τα οποία δεν διαλύονται όταν τα περιχύνω με γάλα αλλά απ’ την …
Υλικά – ½ φλ. ελαιόλαδο – 1 ½ φλ. σιμιγδάλι χοντρό – ½ φλ. αμύγδαλα ασπρισμένα – 2 φλ. ζάχαρη …
Τα παιδιά ήθελαν να παίρνουν μπάρες δημητριακών κάθε μέρα στο σχολείο. Επειδή οι έτοιμες μπάρες είναι γεμάτες συστατικά που δεν …
Υγιεινές μπάρες δημητριακών για ενέργεια και δύναμη, με αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς, και σοκολάτα. Για όλη την οικογένεια, και για …
Κάποιες φορές χρειάζεται να φτιάξουμε ένα πιάτο κόλυβα, να τιμήσουμε τ’ αγαπημένα μας πρόσωπα που χάθηκαν από κοντά μας. Έχω …
Με τη συνταγή που θα μοιραστούμε εδώ μαζί σας θα φτιάξετε πεντανόστιμες μπάρες από βρώμη και all bran με υπέροχο …
Υλικά350γρ. βρώμη50 γρ .καβουρδισμένα φιστίκια100 γρ. αμύγδαλα50 γρ. καρύδια125 γρ. μαύρη ζάχαρη100 γρ. βούτυρο2 κουταλιές ταχίνι2 κουταλιές μέλι25 γρ. γκότζι-μπέρι …
Το pampepato, pampapato ή panpepato είναι ενα παραδοσιακό γλυκάκι, που το συναντάμε στην Κεντρική και Βόρεια Ιταλία (στην Sabina, Ciociaria, …
Καλημέρα σας!Τα σχολεία αρχίζουν και τελειώνει η νιρβάνα (κλάψ….) του καλοκαιριού! Πάμε βέβαια για μπανάκια ακόμα όσο μας επιτρέπει …
Φροντίζουμε να φτιάχνουμε απολαυστικά σνακ για τα παιδιά, δίνοντας ερεθίσματα για νέες γευστικές ανακαλύψεις, αλλά και για πρωτότυπες κατασκευές. Υλικά …
Ίσως το πιο παλιό, σπιτικό, γρήγορο και εύκολο γλυκό, που τα παλιότερα χρόνια ήταν ιδιαίτερα αγαπητό, την περίοδο της νηστείας.Η …
Κόλλυβα φτιάχνουμε τα τρία Ψυχοσάββατα του Τριωδίου και το Σάββατο πριν την Κυριακή της Πεντηκοστής. Εκτός από αυτές τις μέρες, …
Η συνταγή φαίνεται λίγο μακάβρια αλλά καλό είναι να γνωρίζει ο κόσμος πως γίνονται τα σωστά κόλλυβα. Προς ανάμνηση των …
Ο απλός κλασσικός σιμιγδαλένιος χαλβάς μπορεί να «μεταμορφωθεί» σ’ ένα υπέροχο γλυκό που ίσως δεν το έχετε έτσι φανταστεί, αν …