ΤΣΙΤΣΕΡΚΊΑΤΑ : ΣΤΕΦΑΝΙ ΜΕ ΤΡΑΓΑΝΑ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΑΚΙΑ
Η cicerchiata (τσιτσερκιάτα) είναι ένα γλυκό χαρακτηρισμένο ως “παραδοσιακό αγροτικό προϊον” (PAT) στις περιοχές Abruzzo, Molise, Marche της Κεντρικής Ιταλίας, …
Η cicerchiata (τσιτσερκιάτα) είναι ένα γλυκό χαρακτηρισμένο ως “παραδοσιακό αγροτικό προϊον” (PAT) στις περιοχές Abruzzo, Molise, Marche της Κεντρικής Ιταλίας, …
Τα μοντέρνα μαριτότσι, έχουν μακρόστενο σχήμα, συνειρμικά φαλλικό, ενώ εμπλουτίζονται με ζαχαρωμένα φρούτα, σταφίδες και κουκουνάρια, όλα υλικά πολύ αγαπητά …
Αυτή είναι η τρίτη συνταγή για πανετόνε που δημοσιεύεται στο laboratorio; πριν 3 χρόνια είχα ξεκινήσει από τα δύσκολα, φτιάχνοντας …
Το πιό αφράτο μπριός που έχω δοκιμάσει ποτέ, φτιαγμένο βέβαια με φυσικό προζύμι. Η έμπνευση ήρθε απο μια συνταγή της …
Οι “βενετσιάνες” (veneziane) ειναι πεντανόστιμα αφράτα μπριοσάκια με επικάλυψη κρεμας ζαχαροπλαστικής, πασπαλισμένα με ζάχαρη και γρανέλλα ζάχαρης. Καθαρά ιταλικό παρασκεύασμα, …
Δεν είναι κεϊκ, ούτε τσουρέκι! Ειναι ενα ημίγλυκο ψωμάκι με κομμάτια σοκολάτας και πλούσια σοκολατένια γεύση! Ιδανικό για το πρωϊνό, …
Χαριτωμένα “λουλουδάκια” φτιαγμένα με ζύμη μαγιάς και γέμιση με ταχίνι και καρύδια. Υπέροχα για το πρωϊνο, αλλα και για όλες …
Αφρατη, μπριοσενια κουλουρα με γεμιση που συνδυαζει την μαρμελλαδα βερυκοκκο με την νουτελλα. Βεβαια, εγω χρησιμοποιησα το αγαπημενο μου φυσικο …
Σημερα, θα ταξιδεψουμε μεχρι την Σουηδια, καθως ειμαστε καλεσμενοι της Barbara, στο πολυ καλαισθητο blog της με το … εξωτικο …
Γιορτες και πανεττονε πανε πακετο στην γειτονικη μας Ιταλια, αλλα τα τελευταια χρονια τα ειδαμε να κανουν την εμφανιση τους …