Panettone, το ξεχωριστό χριστουγεννιάτικο τσουρέκι των Ιταλών
Ένα από αυτά που έχουμε ξεχωρίσει είναι το panettone, τo χριστουγεννιάτικο τσουρέκι των Ιταλών που έχει αγαπηθεί πολύ από το …
Ένα από αυτά που έχουμε ξεχωρίσει είναι το panettone, τo χριστουγεννιάτικο τσουρέκι των Ιταλών που έχει αγαπηθεί πολύ από το …
Wool roll bread, ένα ψωμί, ή καλύτερα μπριός, που έχει κάνει το διαδίκτυο …. μαλλιά κουβάρια (wool roll σημαίνει “κουβάρι …
Η συνταγή είναι νηστίσιμη απο βιβλίο της Κ.Σοφία Σκούρα.
Τα κρουασάν με γιαούρτι χωρίς βούτυρο είναι ιδανικά για ένα νόστιμο αλλά ελαφρύ πρωινό. Τα κρουασάν είναι μαλακά μέσα και ελαφρώς …
ΥΛΙΚΑ 25 γραμμάρια μαγιά της μπύρας 1 ποτήρι νερό χλιαρό 100 γραμμάρια ανθόγαλα 1 κιλό αλεύρι 2 κουταλιές της σούπας …
Η είσοδος του χειμώνα στον Ιταλικό Νότο, σηματοδοτείται με μικρά χρυσαφένια ημίγλυκα λουκουμαδάκια, τα οποία ονομάζονται συνήθως πέτολε (pettole, αλλά …
Τα kanelsnurrer μοιάζουν πάρα πολύ με άλλα τσουρεκοειδή των Βορείων Χωρών, γενικά γνωστά ως cinnamon rolls αλλά με διαφορετικές τοπικές …
Οι Ιταλοί έχουν ένα πολύ ευφάνταστο όνομα γιά αυτού του είδους τα γλυκά, τα λένε “τούρτες με τριαντάφυλλα” γιατί βέβαια …
Υλικά – 1 κιλό αλεύρι για τσουρέκια – 330 γρ. γάλα – 300 γρ. ζάχαρη – 4 αυγά – 1 …
Υλικά για δύο τσουρέκια : 200 γρμ. γάλα 70 γρμ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι 4 αυγά 240 γρμ. ζάχαρη 1 κουτ. …
Επειτα απο την τριφτή βασιλόπιτα, που γύρισε τον χρόνο πίσω σε μνήμες γευστικές από τα παιδικά μου χρόνια, σειρά είχαν …
Φτιαγμένο από ζύμη μπριός, περιέχει αμυγδαλάκια και κομματάκια ζαχαρωμένης φλούδας πορτοκαλιού, παίρνει το σχήμα ενός περιστεριού που πετάει και καλύπεται …
Τα μοντέρνα μαριτότσι, έχουν μακρόστενο σχήμα, συνειρμικά φαλλικό, ενώ εμπλουτίζονται με ζαχαρωμένα φρούτα, σταφίδες και κουκουνάρια, όλα υλικά πολύ αγαπητά …
Αυτή είναι η τρίτη συνταγή για πανετόνε που δημοσιεύεται στο laboratorio; πριν 3 χρόνια είχα ξεκινήσει από τα δύσκολα, φτιάχνοντας …
ΥΛΙΚΑ 25 γραμμάρια μαγιά της μπύρας 1 ποτήρι νερό χλιαρό 100 γραμμάρια ανθόγαλα 1 κιλό αλεύρι 2 κουταλιές της σούπας …
ΥΛΙΚΑ 25 γραμμάρια μαγιά της μπύρας 1 ποτήρι νερό χλιαρό 100 γραμμάρια ανθόγαλα 1 κιλό αλεύρι 2 κουταλιές της σούπας …
Οι λουκουμάδες είναι ένα παραδοσιακό γλυκάκι, διαδεδομένο στις χώρες της ανατολικής Μεσογείου και στην Νότιο Ασία. Η ονομασία προέχεται απο …
Μια πολύ πετυχημένη συνταγή για λουκουμάδες της Γαρυφαλλιάς Κουτσίκου. 500 γρ. αλευρι για όλες τις χρισεις 500 γρ. αλευρι για …