Μοσχάρι Κυδωνάτο Σμυρνέϊκο, νεωτερικό
Το μοσχάρι κυδωνάτο είναι μια Μικρασιάτικη συνταγή, κυρίως των Ελλήνων της Σμύρνης που ήρθε με τους πρόσφυγες στην ηπειρωτική και …
Το μοσχάρι κυδωνάτο είναι μια Μικρασιάτικη συνταγή, κυρίως των Ελλήνων της Σμύρνης που ήρθε με τους πρόσφυγες στην ηπειρωτική και …
Μια συνταγή πλούσια σε γεύση. Παραδοσιακή φασολάδα με χοιρινό και πράσο. Ιδανική για τους χειμωνιάτικους, κρύους μήνες. Νόστιμη και απολαυστική! …
Με τη γειτονική μας Ιταλία μοιραζόμαστε πολλά στοιχεία, τόσο πολιτισμικά, ιστορικά, αλλά και σε θέματα ιδιοσυγκρασίας και τελικά γαστρονομίας. Τα …
Κερκυραϊκή παραδοσιακή συνταγή
Υλικά συνταγής για το μοσχαράκι 1 κιλό μοσχάρι (νουά, ποντίκι, χτένι από σπάλα, ελιά) 1 μεγάλο κρεμμύδι 1 σκελίδα σκόρδο …
Τα αφράτα & μικρούτσικα Σμυρνέικα σουτζουκάκια που σας προτείνω περιέργως δεν έφτασαν ως συνταγή στα χέρια μου απ’ τη γνωστή …
Τα κεφτεδάκια της γιαγιάς, όπως άρεσε να τα αποκαλούν τα παιδιά μου, με μια άλλη ματιά. Για πιο πικάντικο αποτέλεσμα …
Υλικά συνταγής 1 κιλό χοιρινή τηγανιά κομμένη σε μπουκιές 3 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε φέτες 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 σκελίδα …
Είναι μιά εύκολη συνταγή να αξιοποιήσετε τα κακομούτσουνα κυδώνια σας που δεν βγαίνουν ωραίες φέτες.Εμένα μου είχαν μείνει 3 μικρά …
Παρ’οτι θεωρώ τους κεφτέδες αγαπημένο καλοκαιρινό φαγητό,σε αυτή εδώ την εκδοχή,με φέρνουν πιο κοντά σε μέρες που ο καιρός αρχίζει …
Ένα πράγμα θα πω μόνο. Το φαγητό μας σήμερα ΔΕΝ είναι μοσχάρι κοκκινιστό! Μοιάζει αλλά δεν είναι! Τα μπαχαρικά…. η …
Ότι θυμάμαι χαίρομαι! Έτσι δε λέει μια παροιμία. Μου περίσσεψε λοιπόν από εχθές συκωτάκια και πουρές, δεν ήθελα να σερβίρω …
Αγαπημένο πολίτικο φαγητό και η σημερινή ανάρτηση, το επονομαζόμενο χουνκιάρ μπεγιεντί, που ουσιαστικά πρόκειται για πουρέ μελιτζάνας με κοκκινιστό κρέας. …
Σήμερα για πρώτη φορά, φτιάξαμε συνταγή από την Αρμενία! Ουσιαστικά πρόκειται για κοκκινιστό αρνί ξεκοκαλισμένο, αρωματισμένο με ξερό κόλιαντρο. Η …
“Η απόλαυση του σουλτάνου”
Σήμερα ξανακάνουμε μια επίσκεψη σε μια από τις αγαπημένες μας κουζίνες, την ινδική! Είναι ταυτόχρονα πικάντικη, αλλά σε αντίθεση με …
Χουνκιαρ μπεγιεντι το ονομαζαν στην πολη…οπως και να το λενε η νοστιμια του συγκεκριμενου φαγητου πιστεψτε με δεν αλλαζει. Απολαυστε …
Υλικά Για την μπεσαμέλ Βούτυρο 4 κουταλιές σούπας Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ 4 κουταλιές σούπας Γάλα 150 ml χλιαρό Κασέρι 80 γρ …
Υπέροχο χοιρινό με γέμιση από τυρί, μανιτάρια, ντομάτα και μπέικον. 1 κιλό ολόκληρο χοιρινό (χωρίς κόκκαλο) 1 πιπεριά κέρατο 1 …
Υλικά: Μία σπάλα αρνιού χωρίς κόκκαλα ( 1 περίπου κιλό) 5 πατάτες 2 κρεμμύδια 2 ντομάτες 2 σκελίδες σκόρδο 2 …