Το ψωμί της Λαμπρής
Ένα πάρα πολύ νόστιμο και μοσχομυριστό Λαμπρόψωμο, που τρώγεται μετά μανίας. Μπορούμε να το φτιάξουμε όπως εδώ ή να το …
Ένα πάρα πολύ νόστιμο και μοσχομυριστό Λαμπρόψωμο, που τρώγεται μετά μανίας. Μπορούμε να το φτιάξουμε όπως εδώ ή να το …
Μια παραδοσιακή γλυκιά συνταγή για το Πάσχα.
Το Σάββατο του Λαζάρου είναι η αρχή για τις Πασχαλινές ετοιμασίες, τα λαζαράκια ζυμώνονται και πρωτοστατούν φέρνοντας δειλά-δειλά το χαρμόσυνο …
Πασχαλινά κουλούρια της γιαγιούλας μου! Υλικά μισό κιλό ζάχαρη 1 ποτήρι κρασιού γάλα 30 γρ. αμμωνία 250 γρ. βούτυρο ή …
Μια συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια σαν αυτα που τρώγαμε παιδιά!!! Τα έφτιαχνε η γιαγιά μου παρέα με τις αδερφές της …
Το Πάσχα είναι συνυφασμένο με τα ιδιαίτερα γλυκά που οι νοικοκυρές φροντίζουν να διακοσμήσουν το εορταστικό τραπέζι. Σας προτείνουμε δύο …
Το Λαμπρόψωμο ή Λαμπροκουλούρα, είναι ένα παραδοσιακό είδος ψωμιού, το οποίο ετοιμάζεται τη Μ. Πέμπτη, ή το Μ. Σάββατο, για …
Γλυκά ψωμάκια με σταφίδες που τα φτιάχνουμε το Σάββατο του Λαζάρου. Συμβολίζουν το Λάζαρο, για αυτό και έχουν σχήμα ανθρώπου …
Την συνταγή αυτή αφιερώνω στην Μαρία που πάντα τιμάει τις συνταγές μου. Πέρυσι το Πάσχα μου είχε δώσει μια συνταγή …
Σας γράφω παρακάτω τις συνταγές που κάθε χρόνο εμπιστεύομαι και νομίζω ότι είναι πετυχημένες. Το Πάσχα εκτός από ημέρες κατάνυξης …
Πριν γίνουν τα σούπερ μάρκετ ήταν τα μπακάλικα. Ήταν τότε που οι άνθρωποι έφτιαχναν με τα χέρια τους και με …