Τάρτα με αγκινάρες, ανθότυρο και μπλε τυρί
Αυτή τη φορά θέλησα να φτιάξω μια με αγκινάρες, ναι ξέρω δεν είναι ακόμη η καταλληλότερη εποχή για αγκινάρες, αλλά …
Αυτή τη φορά θέλησα να φτιάξω μια με αγκινάρες, ναι ξέρω δεν είναι ακόμη η καταλληλότερη εποχή για αγκινάρες, αλλά …
Υλικά για στρογγυλό ταψί ή φόρμα 26 εκ.: Για τη βάση: 125 γρ. τυρί κρέμα ή ανθότυρο ή φρέσκια …
Από τότε που πήρα στα χέρια μου αυτό το μαλακό αγελαδινό τυράκι Μαστέλο σκέφτομαι πως να το αξιοποιήσω. Το αγάπησα …
Αυτή η τάρτα έγινε μέσα σε 50 λεπτά είναι χορταστική, οικονομική με υλικά της εποχής, αλλά το κυριότερο νόστιμη. Οι …
Όταν φτιάχνω μια τάρτα φρέσκων λαχανικών, αναμεμειγμένα με άλλα διαφορετικά υλικά προσπαθώ να μαντέψω ποια θα είναι η γεύση της …
Η αλμυρή τάρτα της μανούλας δεν είναι αλλό απο μιά παραλλαγή πίτσας με πανεύκολη ζύμη τάρτας που μου έμαθε η …
Μπρόκολο ή κουνουπίδι κερδίζει στη «μάχη» της πιο θρεπτικής τροφής;Έχουν παρόμοια όψη, ανήκουν στην ίδια οικογένεια, αποτελούν υπερτροφές και καταναλώνονται …
Απίθανη ροκφορόπιτα με γέμιση φέτας, τυριού ροκφόρ και μπόλικο άνηθο πάνω σε τραγανή κι αφράτη τάρτα ετοιμασμένη κατά τ’ άλλα …
αλεύρι σκληρό και λίγο επιπλέον για το άνοιγμα 150 γρ. παγωμένο βούτυρο κομμένο σε κυβάκια 150 ml κρύο νερό 1 …
Αλήθεια, εσύ όταν θέλεις να χάσεις τις περιττές θερμίδες των Χριστουγεννιάτικων διακοπών, τι κάνεις;…
Εύκολη, γρήγορη και πολύ νόστιμη τάρτα! 1 φύλλο ζύμη κουρού ένα βάζο μανιτάρια σε κομμάτια ένα ξερό κρεμμύδι σε ροδέλες …
Τάρτα με καπνιστό σολομό από ΕύαΚατηγορία: Θαλασσινά, Ορεκτικά, Πίτες – Ζύμες Προετοιμασία: 30 λεπτάΜαγείρεμα: 40 – 45 λεπτά …
Οταν έφτασαν στα χέρια μου οι μώβ πατάτες, σκέφτηκα να τις αξιοποιήσω ανάλογα και να φτιάξω κάτι που να αναδείξει …
Μια τάρτα λοιπόν, ή ανοικτή αγκιναρόπιτα αν θέλετε , με το πιο νόστιμο «λουλούδι» της εποχής. Ο συνδυασμός της αγκινάρας …
ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΦΕΤΑΣ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ Εδώ όμως είμαστε για τις λιχουδιές. Να, σαν και αυτή την τάρτα που είναι …
Υλικά Σφολιάτα 500 γρ. σπιτική ή εμπορίου Μανιτάρια 500 γρ.στρογγυλά λευκά κομμένα ροδέλες Βούτυρο 2 κουταλιές της σούπας Ελαιόλαδο 1 …
Ζαμπόν και γκούντα τρίφτηκαν στον τρίφτη από τη χοντρή πλευρά, φέτα θρυμματίστηκε, δυό ντομάτες κόπηκαν σε κύβους, το αλεύρι με …
Για την ζύμη Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 250 γρ Βούτυρο 150 γρ Αλάτι μια πρέζα Νερό όσο χρειαστεί Για …
Όποτε θα φτιάξω χορτόπιτα, θα προσθέσω πάντα και λίγα σέσκουλα μαζί με τα υπόλοιπα χορταρικά! Δίνουν έξτρα νοστιμιά και «γλύκα» …
Μία τάρτα, που συνδυάζει την τραγανή βάση με την βελούδινη γέμιση. Συνταγή που μπορείτε να τη δείτε εδώ από το …