Τάρτα με κρεμμύδια, κυδώνια, γραβιέρα και κασέρι
Υλικά για ταρτιέρα 25 εκ Για τη ζύμη (1/2 δόση από την παρακάτω ζύμη) 300 γρ αλεύρι για όλες τις …
Υλικά για ταρτιέρα 25 εκ Για τη ζύμη (1/2 δόση από την παρακάτω ζύμη) 300 γρ αλεύρι για όλες τις …
Η κολαση της πατατας και του λουκάνικου και του τυριού σε 10 λεπτά!!Η συνταγή είναι μια παραλλαγή Τηνιακής συνταγής, νόστιμη, …
Εδώ και μερικά χρόνια έχω καθιερώσει κάθε πρωτομαγιά να φτιάχνω ένα εορταστικό φαγητό με μορφή στεφανιού. Αν ακολουθήσετε αυτόν τον …
Πίτα γεμάτη νοστιμιά και γεύση που την κάνω γιορτές συνήθως σαν κυρίως γεύμα! Είναι τόσο πλούσια και χορταστική που στέκεται …
Έχω πειραματιστεί με διαφορετικές ζύμες για τη βάση τους, αλλά τις περισσότερες τις φτιάχνω με μια ζύμη χωρίς βούτυρο, στη …
Υλικά: *3-4 μελιτζάνες φλάσκες *3 πράσα κομμένα στη μέση, πλυμμένα καλά και ψιλοκομμένα *½ πακέτο φύλλο κρούστας *250 γρ. γραβιέρα …
Δεν ξέρω τι να σας πω για αυτήν την τάρτα με καραμελωμένα κρεμμύδια. Για την θεϊκή ζύμη βουτύρου που λιώνει …
“Μια μανιταρόπιτα θα φτιάξω! με μπόλικο κρεμμύδι για γλύκα και με μετσοβόνε ν’ ακούγεται η καπνιστή του γεύση για να …
Οι πίτες αποτελούν σήμα κατατεθέν της ελληνικής γαστρονομίας και είναι καλό να τις σερβίρουμε στο οικογενειακό τραπέζι. Εμείς κάθε Κυριακή …
υλικά 250γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 125γρ βούτυρο παγωμένο σε κομματάκια 180γρ τυρί κρέμα φιλαδέλφια παγωμένο 3/4 κουταλάκι αλάτι …
750 ΓΡ. ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ (ΠΟΝΤΙΚΙ Ή ΚΙΛΟΤΟ) 2 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ 8 ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΡΟΤΑ 4 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ 3 ΚΛΩΝ. ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ 100 ML …
Η κάσα σύμφωνα με την Εύη Βουτσινά είναι μια λεπτή νόστιμη κρέμα που συνηθίζουν στην Μακεδονία και την Θράκη σαν …
Η βάση έχει ελαιόλαδο, γάλα, αλεύρι, βρώμη κ σουσάμι κ είναι αρωματισμένη με δεντρολίβανο, η δε γέμιση είναι όλα τα …
Δοκιμάστηκε δύο φορές τη μια με φύλλο δικό μου και τη δεύτερη με φύλλο κρούστας από καλό εργαστήριο, όπως ακριβώς ήταν …
Υλικά για 2-3 άτομα: 1.200 γρ. κιμά μοσχαρίσιο 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη 1/2 κούπα αρακά 1/2 κούπα …
Μια “ανάποδη” τάρτα με καραμελωμένα κρεμμύδια στιφάδου. Από τις αγαπημένες μου χειμωνιάτικες συνταγές.
Κι εκεί που δεν ξέρεις τι να φτιάξεις είτε γιατί είναι βραδάκι και πρέπει να κάνεις κάτι στα γρήγορα, είτε …
Για τη ζύμη 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 200 γρ. γιαούρτι 50 …
Ήρθε επιτέλους και η στιγμή να φτιάξουμε κι εμείς μία παραδοσιακή συνταγή με προέλευση τη Βρετανία. Πρόκειται για την πολύ …
Υλικά για ταρτιέρα 25 εκ.: Για τη βάση: 250 γρ. αλεύρι 130 γρ. μαργαρίνη 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη 1/2 κ.γλ. …