Μεσογειακό χούμους φάβας
Πρόσφατα ήθελα να μαγειρέψω φάβα, αλλά να την “πειράξω” λιγουλάκι. Διατηρείται στο ψυγείο καλά, οπότε μπορείτε να έχετε έτοιμη την …
Πρόσφατα ήθελα να μαγειρέψω φάβα, αλλά να την “πειράξω” λιγουλάκι. Διατηρείται στο ψυγείο καλά, οπότε μπορείτε να έχετε έτοιμη την …
Υλικά για 2-3 κούπες 1 1/2 κούπα βρασμένα φασόλια άσπρα 1 κούπα πουρέ (ανάλατο) γλυκοπατάτας 2 κουταλιές φρέσκο χυμό λεμονιού …
Το χούμους (hummus) είναι ένας παραδοσιακός μεζές της Μέσης Ανατολής, με ταπεινά αλλά νόστιμα και θρεπτικά υλικά που κατάφερε να …
Αντί αυτών όμως βρήκα ΤΗΝ συνταγή για το πιο πιο πιο νόστιμο χούμους που φαγατε ΕΒΕΡ! Ξεχαστε το κλασσικό με …
Το σημερινό χούμους με ψητά παντζάρια δεν είναι τόσο ασυνήθιστο , αλλά είναι πολύ, πολύ νόστιμο! Νομίζω πως σε κερδίζει …
υλικα για το χουμους 160 γρ. ρεβύθια 1 κ.σ. ταχίνι χυμό από μισό λεμόνι 2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό μπαχαρικά της …
Έχω φτιάξει άπειρες εκδοχές του χούμους ανά τα χρόνια, προσθέτοντας διάφορα λαχανικά (όπως παντζάρι), μπαχαρικά και μυρωδικά στο κλασσικό χούμους …
υλικά 300γρ ρεβύθια βρασμένα (περίπου 150γρ ξερά) 3-4 πιπεριές Φλωρίνης από βάζο 1 κουταλιά ταχίνι 2 γεμάτες κουταλιές γιαούρτι 1 …
Η συνταγή που φτιάχνω πιο συχνά είναι το χούμους. Ο Γ. και εγώ το τρώμε σχεδόν με το κουταλάκι και …
150 γραμμάρια ρεβύθια 3 κ.σ. ταχίνι 1/2 ποτήρι νερό 2 κ.σ. ελαιόλαδο 1 λεμόνι αλάτι πιπέρι κύμινο σκόρδο σε σκόνη …
Η αδυναμία που έχω στο χούμους δεν κρύβεται! Έχω φτιάξει πέραν του κλασσικού αρκετές παραλλαγές, αλλά πρόσφατα ανακάλυψα ότι μου …
Νηστίσιμο, χορταστικό και νοστιμότατο! Υλικά – 500 γρ. ρεβίθια (μουλιασμένα για 1 βράδυ σε κατσαρόλα με αλατισμένο χλιαρό νερό) – …
Το αγαπημένο μας ντιπ από τον Λίβανο σε μία εύκολη, ωμή και εξαιρετικά γευστική εκδοχή! από τη Βίκυ Χριστοπούλου
Ο πουρές ρεβυθιών με ταχίνι, ή χούμους, όπως λέγεται στα αραβικά, είναι μια πολύ παλιά, νόστιμη και θρεπτική κρεμώδης σαλάτα, …
Το Χούμους είναι ορεκτικό με την μορφή κρεμώδες σαλάτας, που χρησιμοποιείται κυρίως στην Μέση Ανατολή. Σερβίρετε σε βαθύ πιάτο με …
Ενώ αγαπώ τα όσπρια, τα μαυρομάτικα δεν τα πολυσυμπαθώ.Είχα ένα απόθεμα στο ντουλάπι μου κι ήθελα να το ξεφορτωθώ. Αμέσως …
Το χούμους αυτό το φτιάχνω χρόνια, αν και όχι τόσο συχνά διότι ως γνήσια food blogger πάντα θέλω να δοκιμάζω …
Είμαι φανατική του χούμους! Αυτό το άλειμμα από ρεβύθια, ταχίνι, λεμόνι κ σκόρδο με τρελαίνει! Πάνω σε ψωμί, σε παξιμάδια, …