Χούμους από φασόλια και γλυκοπατάτα
Υλικά για 2-3 κούπες 1 1/2 κούπα βρασμένα φασόλια άσπρα 1 κούπα πουρέ (ανάλατο) γλυκοπατάτας 2 κουταλιές φρέσκο χυμό λεμονιού …
Υλικά για 2-3 κούπες 1 1/2 κούπα βρασμένα φασόλια άσπρα 1 κούπα πουρέ (ανάλατο) γλυκοπατάτας 2 κουταλιές φρέσκο χυμό λεμονιού …
Το χούμους (hummus) είναι ένας παραδοσιακός μεζές της Μέσης Ανατολής, με ταπεινά αλλά νόστιμα και θρεπτικά υλικά που κατάφερε να …
Δοκιμασμένη συνταγή που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους! Βαρέθηκες τα σουβλάκια και τις πίτσες και θέλεις ένα πιο υγιεινό σνακ …
Το σημερινό χούμους με ψητά παντζάρια δεν είναι τόσο ασυνήθιστο , αλλά είναι πολύ, πολύ νόστιμο! Νομίζω πως σε κερδίζει …
υλικα για το χουμους 160 γρ. ρεβύθια 1 κ.σ. ταχίνι χυμό από μισό λεμόνι 2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό μπαχαρικά της …
Έχω φτιάξει άπειρες εκδοχές του χούμους ανά τα χρόνια, προσθέτοντας διάφορα λαχανικά (όπως παντζάρι), μπαχαρικά και μυρωδικά στο κλασσικό χούμους …
υλικά 300γρ ρεβύθια βρασμένα (περίπου 150γρ ξερά) 3-4 πιπεριές Φλωρίνης από βάζο 1 κουταλιά ταχίνι 2 γεμάτες κουταλιές γιαούρτι 1 …
Το χούμους, είναι από τα αγαπημένα μας πιάτα και βρίσκεται πολύ συχνά στο τραπέζι μας. Αυτή όμως η παραλλαγή του, …
Η συνταγή που φτιάχνω πιο συχνά είναι το χούμους. Ο Γ. και εγώ το τρώμε σχεδόν με το κουταλάκι και …
150 γραμμάρια ρεβύθια 3 κ.σ. ταχίνι 1/2 ποτήρι νερό 2 κ.σ. ελαιόλαδο 1 λεμόνι αλάτι πιπέρι κύμινο σκόρδο σε σκόνη …
Το Χούμους είναι μια κρεμώδης σάλτσα, τη συναντάμε κυρίως σε χώρες της Μέσης Ανατολής όπου και συνοδεύει το ψωμί ή …
Ένα εξαίρετο χούμους, μπορεί να μας προκύψει ανά πάσα στιγμή – αρκεί να βρεθούμε σε διάθεση σωτήρα για μερικά πράγματα …
Νηστίσιμο, χορταστικό και νοστιμότατο! Υλικά – 500 γρ. ρεβίθια (μουλιασμένα για 1 βράδυ σε κατσαρόλα με αλατισμένο χλιαρό νερό) – …
Το αγαπημένο μας ντιπ από τον Λίβανο σε μία εύκολη, ωμή και εξαιρετικά γευστική εκδοχή! από τη Βίκυ Χριστοπούλου
Ο πουρές ρεβυθιών με ταχίνι, ή χούμους, όπως λέγεται στα αραβικά, είναι μια πολύ παλιά, νόστιμη και θρεπτική κρεμώδης σαλάτα, …
Το Χούμους είναι ορεκτικό με την μορφή κρεμώδες σαλάτας, που χρησιμοποιείται κυρίως στην Μέση Ανατολή. Σερβίρετε σε βαθύ πιάτο με …
Ενώ αγαπώ τα όσπρια, τα μαυρομάτικα δεν τα πολυσυμπαθώ.Είχα ένα απόθεμα στο ντουλάπι μου κι ήθελα να το ξεφορτωθώ. Αμέσως …
Το χούμους αυτό το φτιάχνω χρόνια, αν και όχι τόσο συχνά διότι ως γνήσια food blogger πάντα θέλω να δοκιμάζω …