Συνταγές για ζυμαρικά
Πένες με σάλτσα μπλε τυριού και καρύδια
Υλικά συνταγής 500 γρ. πένες 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή βούτυρο (ή μείγμα) 1 κρεμμύδι …
Συνταγές για ζυμαρικά
Υλικά συνταγής 500 γρ. πένες 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή βούτυρο (ή μείγμα) 1 κρεμμύδι …
Τη μακαρονάδα αυτή την εμπνεύστηκα και πρωτοέφτιαξα, χωρίς την προσθήκη τυριού, κατά τα φοιτητικά μου χρόνια, με τα υλικά που …
Υλικά συνταγής 500γρ. κοντά ζυμαρικά (sedani rigati, πέννες, φαρφάλες) 3-4 κ.σ. καρύδια 250γρ. γκοργκοντζόλα (γλυκιά) 8 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη 2 …
Υλικά συνταγής 500γρ. λιγκουίνι ή άλλα μακριά ζυμαρικά 5 κ.σ. ελαιόλαδο 2 κούπες σάλτσα από φρέσκιες ντομάτες 100γρ. γκοργκοντζόλα γλυκιά …
Ένα πιάτο ζυμαρικών, ευφάνταστο, γευστικότατο και πανεύκολο! Τα καρύδια ταιριάζουν ιδανικά με την γκοργκοντζόλα και το όλο πιάτο αποτελεί ένα …
Υλικά συνταγής 500γρ. κοντά ζυμαρικά (sedani rigati, πέννες, φαρφάλες) 3-4 κ.σ. φουντούκια 250γρ. γκοργκοντζόλα (γλυκιά) ⅓ κ.γ. μοσχοκάρυδο αλάτι πιπέρι
Ιταλίκή αγαπημένη μου συνταγή! Pasta Pomodoro al forno από το βιβλίο μου ‘Νοστιμιές αλά ιταλικά’.
400 γρ. Φιογκάκια 1 φλιτζάνι τριμμένη γκοργκοντζόλα 1½ φλιτζάνι τριμμένη κεφαλογραβιέρα 1 φλιτζάνι τριμμένο κίτρινο τυρί τύπου Ολλανδίας 1½ φλιτζάνι …
Οι πέννες με 4 τυριά είναι ένα κλασικό πιάτο της ιταλικής κουζίνας. Ένα πιάτο εύκολο και γρήγορο, αλλά πολύ νόστιμο.Μπορείτε …
Τα ριγκατόνι ογκρατέν με γκοργκοντζόλα είναι ένα πρώτο πιάτο πολύ νόστιμο, απλό και αρκετά γρήγορο στην προετοιμασία. Εμπλουτισμένο με τη …
Υλικά συνταγής υλικά για τα ζυμαρικά 500γρ. ριγκατόνι (ένα πακέτο) νερό (5L για το βράσιμο) 50γρ. αλάτι (μία χούφτα) υλικά …
Ένας ιδιαίτερος συνδυασμός για σάλτσα μακαρονιών, καθώς η γλυκοαλμυρή γεύση της γκοργκοντζόλας δένει πολύ ωραία με τη γλύκα από τα …
400 γρ. φετουτσίνι αλάτι και πιπέρι 25 γρ. βούτυρο 80 ml. γάλα 125 γρ. τυρί Γκοργκοντζόλα κομμένο σε κύβους 120 …
υλικά 250γρ φρέσκα ραβιόλια (μπορείτε, φυσικά, να χρησιμοποιήσετε ότι ζυμαρικό θέλετε) 200ml κρέμα γάλακτος 1 κουταλιά βούτυρο 150γρ γκοργκοντζόλα 3-4 …
Από τη Μαρία Πετρίδη ΥΛΙΚΑ 500 γρ. ταλιατέλες 200 γρ. τυρί γκοργκοντζόλα…
Υλικά 115 γρ. ανθούς μπρόκολου, χωρισμένους σε πολύ μικρά κλαδάκια 50 γρ. βούτυρο 2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου χωρίς πέτσα …