Fougasse
Το ιδιαίτερο σχήμα του γαλλικού ψωμιού fougasse, προέρχεται από το στάχυ.. Διαλύουμε την μαγιά και την βάζουμε σε ένα μικρό …
Μια λαγάνα διαφορετική που τρώγεται και σαν ψωμάκια όλες τις εποχές! Τις ελιές και τις λιαστές ντομάτες μπορούμε να τις …
Τo σπιτικό ψωμί είναι μοναδικό… Σήμερα σας προτείνω ένα νοστιμότατο, γεμιστό ψωμί που μπορεί να το φτιάξει ακόμα και μία …
Η φοκάτσια είναι κλασικό ιταλικό έδεσμα. Ένα πλακουτσωτό ψωμί με μυρωδικά ή λαχανικά, που θυμίζει την κυκλαδίτικη λαδένια. Καμιά φορά …
Τα σπιτικά ψωμί είναι μοναδικά! Δεν θα το πιστεύετε πόσο νόστιμο θα είναι το ψωμί που φτιάξατε με τα χεράκια …
ΥΛΙΚΑ 1 σφηνάκι εξαιρετικό ελαιόλαδο, 30 ml τσίπουρο, Χλιαρό νερό όσο πάρει, 1 κ. γλ. Αλάτι, 1 ½ κ. γλ. …
600 γρ. αλεύρι δυνατό 1 φακελάκι μαγιά σκόνη 1 κ.γ. ζάχαρη 1 κ.γ. αλάτι νερό όσο σηκώσει (περίπου 1½ φλ.) …
Υλικά Αλεύρι σκληρό 300 γρ. Μαγιά ξερή 1 φακελάκι Γάλα 250 ml Ελαιόλαδο 3 κουταλi;eς της σούπας Αλάτι 1 κουταλάκι …
Νόστιμα και αφράτα ελιόψωμα. Είναι χορταστικά και προπαντός νηστίσιμα! Δοκιμάστε τα!!
Κάπου κάπου τα απογεύματα βλέπω την εκπομπή “Chef στον αέρα” του ΣΚΑΙ. Λίγο πριν τα Χριστούγεννα είχε μια συνταγή για …
Απλό, εύκολο μα πεντανόστιμο. Ο χυμός πορτοκαλιού, του δίνει άρωμα και ελαφρά φρουτένια γεύση. Είναι πολύ απαλό και αφράτο και …