Ψάρια τηγανιτά σαβόρο
Σαβόρο ή σαβούρα, λέγονται όλες οι σάλτσες που περιχύνονται σε κάποιο φαγητό και πιθανότατα το όνομα, να προέρχεται από το …
Σαβόρο ή σαβούρα, λέγονται όλες οι σάλτσες που περιχύνονται σε κάποιο φαγητό και πιθανότατα το όνομα, να προέρχεται από το …
«Το λιόψωμο μ' ανάθρεψε κι η λαδωτή κουλούρα».Ψ όπως ψωμί, ψωμί εύκολο στην προετοιμασία του, χωρίς πολλές διαδικασίες, χωρίς ζύμωμα, …
Το Ιρλανδέζικο Ψωμί Σόδας είναι ένα παραδοσιακό ψωμί που φτιάχνεται με μόνο τα πιο βασικά συστατικά: το αλεύρι, τη σόδα, …
Ένα λιτό, ελληνικό πιάτο με μελωμένα ρεβίθια, αργομαγειρεμένα σε κλειστό πήλινο σκεύος, διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά της έξοχης γεύσης. Η …
750 ΓΡ. ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ (ΠΟΝΤΙΚΙ Ή ΚΙΛΟΤΟ) 2 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ 8 ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΡΟΤΑ 4 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ 3 ΚΛΩΝ. ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ 100 ML …
Το αλμυρό κέικ με κολοκυθάκια είναι ένα πολύ νόστιμο κυρίως πιάτο ή ορεκτικό. Ενα μαλακό κέικ, ιδανικό για μπουφέ ή …
Οι κρέπες με αρωματικά βότανα είναι ενα πρώτο πιάτο, ιδανικό για ένα δείπνο με φιλους. Μπορείτε να φτιάξετε τις κρέπες …
2-1/2 κιλά μοσχαρίσιες μπριζόλες ενιαίο κομμάτι με κόκαλο 2 σκ. σκόρδο 1κλαδί δεντρολίβανο 1κλαδί θυμάρι 4 -5 κ.σ. ελαιόλαδο μπόλικο …
Μπορεί να σας φανεί λίγο περίεργο το δενδρολίβανο, αλλά όσο το μύριζα πάνω μου, σε συνδυασμό με το κρητικό ελαιόλαδο, …
Τα μπιφτέκια αρέσουν σε όλους μας πολύ και οι τηγανιτές πατάτες ακόμα περισσότερο! Με αυτή τη συνταγή όμως, καταφέρνουμ&epsi
ΥΛΙΚΑ 500 g αλεύρι ζύμες 100 g ανθότυρο 2 κουταλάκια του γλυκού ξερή μαγιά 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη 100 …
1 κοτόπουλο ΚΑΤΣΙΓΑΡΑΚΗΣ ελαιόλαδο Αλάτι, πιπέρι Για το ζωμό λαιμός και φτερούγες κοτόπουλου ελαιόλαδο 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο στα 4 …
1 κοτόπουλο ΚΑΤΣΙΓΑΡΑΚΗΣ ελαιόλαδο Αλάτι, πιπέρι Για το ζωμό λαιμός και φτερούγες κοτόπουλου ελαιόλαδο 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο στα 4 …
Οι κολιοί, ή κολέοι όπως τους λένε κάποιοι ψαράδες στην ιχθυόσκαλα της Πάτρας, είναι ίσως τα πιο παρεξηγημένα ψάρια.Κι αυτό, …
Οι διακοπές μας τελείωσαν αλλά η διάθεση είναι ακόμα καλοκαιρινή, όπως και το φαγητό μας σήμερα! Τη συνταγή για τις …
Οι μελιτζάνες σαβόρο ή σαβόρι, είναι ένα εξαιρετικό, καλοκαιρινό φαγάκι, που το φτιάχνουνε κυρίως στην Ηλεία. Το έφαγα πρώτη φορά …
Υλικά για ταρτιέρα 25 εκ.: Για τη βάση: 250 γρ. αλεύρι 130 γρ. μαργαρίνη 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη 1/2 κ.γλ. …
Συνοδεύουμε με ζυμαρικά ή πουρέ πατάτας ή πατάτες που ψήνουμε τυλιγμένες με αλουμινόχαρτο όση ώρα ψήνεται το κουνέλι.
Υλικά συνταγής για το οσομπούκο 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας (από μπούτι- οσομπούκο) 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο 80γρ. βούτυρο 1 ποτήρι λευκό …
Υλικά : 1 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 16 καρδιές αγκινάρας, κομμένες στη …