Σούπα βελουτέ κάστανου με μπέικον
Τα κάστανα είναι ένα πολύ αγαπημένο προϊόν και ιδιαίτερα το χειμώνα. Η βελουτέ κάστανου είναι μια σούπα ιδανική όχι μόνον …
Τα κάστανα είναι ένα πολύ αγαπημένο προϊόν και ιδιαίτερα το χειμώνα. Η βελουτέ κάστανου είναι μια σούπα ιδανική όχι μόνον …
Σαβόρο ή σαβούρα, λέγονται όλες οι σάλτσες που περιχύνονται σε κάποιο φαγητό και πιθανότατα το όνομα, να προέρχεται από το …
Συκωταριά λαδορίγανη με άρωμα κονιάκ και ρίγανης. Γευστική απόλαυση!!!!Συνήθως στην Ανάσταση τρώμε την παραδοσιακή μαγειρίτσα!! Εφέτος είπα να κάνω κάτι …
Η παντσέτα τέζα (pancetta tesa) είναι ένα είδος παστού αλλαντικού, το οποίο είναι πολύ συνηθισμένο στην Ιταλία. Θα μπορούσαμε να …
Υλικά Χοιρινό κότσι 2 τεμ Ελαιόλαδο 1/2 κούπα τσαγιού Κρασί ή ρετσίνα 1/2 κούπα τσαγιού Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ Σκόρδο …
Ένα μελωμένο χειμωνιάτικο πιάτο! Ένα φαγητό μαγειρευτό δοκιμασμένο πολλές φορές. Γιατί εμείς τα κοκκινιστά τα αφήνουμε για το καλοκαίρι και …
Όταν ακούμε για φαγητό με κουνέλι ή λαγό, που πάει το μυαλό μας; Ναι, ακριβώς· η πρώτη σκέψη είναι να …
Πεντανόστιμο κυρίως πιάτο από την συμμετοχή μου στο Κάτι Ψήνεται. 4 κουτ. σούπας βούτυρο 3 μήλα (2 πράσινα – 1 …
Αφού φάγαμε ότι περρίσεψε από την Πρωτοχρονιά ας ξαναπιάσουμε τις κουτάλες μας και ας μπουμε στην κουζίνα να φτιάξουμε ένα …
800 γρ. ψαρονέφρι 1 σκελ. σκόρδο 100 ml κρασί 2 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κλων. θυμάρι φρέσκο Αλάτι-πιπέρι 20 πατάτες baby …
Ο τίτλος μπορεί να αποθαρρύνει ορισμένους, εναλλακτικά θα μπορούσε να είναι κουνέλι λεμονάτο, το σκόρδο όμως είναι αυτό που του …
Οι κολιοί, ή κολέοι όπως τους λένε κάποιοι ψαράδες στην ιχθυόσκαλα της Πάτρας, είναι ίσως τα πιο παρεξηγημένα ψάρια.Κι αυτό, …
Μια από τις πιο αγαπημένες μου συνταγές, για να φτιάξουμε τις σαρδέλες, ή και το γαύρο μας. Βρασμένες μέσα στη …
Από τις πιο νόστιμες πατάτες. 1 κιλό πατάτες μικρές με τη φλούδα τους ή πατάτες κομμένες σε λοφάκια 1/4 φλ. …
Μία διαφορετική πίτα για τις γιορτές! Άτομα: 8-10, Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα , Χρόνος ψησίματος: 40’, Κόστος: 20 €…
Τώρα που τα κρύα έχουν σφίξει, δεν υπάρχει καλύτερο βάλσαμο από μια ζεστή, λαχταριστή σούπα! Σήμερα λοιπόν μαγειρεύουμε μια σούπα …
Υλικά:1 κιλο μοσχαρίσιο συκώτι½ φλυτζανι ελαιόλαδο1κ.σ. πελτέ ντομάτας1κουτι ψιλοκομμενα τοματακια1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί1 σφηνακι μπαλσαμικο ξυδι.2 φυλλα δαφνης4-5 σπορους …
Σε παλιότερες εποχές, που δεν υπήρχαν κολοκυθάκια όλο το χρόνο, οι νοικοκυρές τα αντικαθιστούσαν με κολοκύθα.Έτσι έφτιαχναν ωραιότατα πιάτα, πολύ …
Η σημερινή μας πρόταση για το κυριακάτικο τραπέζι! Υλικά 500γρ. ρύζι 1 κιλό χοιρινό σε μερίδες 1 κούπα κρασί 2 …
Όταν γίνονταν οι κολοκύθες, η γιαγιά μου, εκτός από γλυκό και πίτες, συνήθιζε να τις μαγειρεύει και με αρνί, κατσίκι …