OSSOBUCO MILANESE
Με τη γειτονική μας Ιταλία μοιραζόμαστε πολλά στοιχεία, τόσο πολιτισμικά, ιστορικά, αλλά και σε θέματα ιδιοσυγκρασίας και τελικά γαστρονομίας. Τα …
Με τη γειτονική μας Ιταλία μοιραζόμαστε πολλά στοιχεία, τόσο πολιτισμικά, ιστορικά, αλλά και σε θέματα ιδιοσυγκρασίας και τελικά γαστρονομίας. Τα …
Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα πιάτο ζεστής αυγοκομμένης σούπας που μοσχοβολάει? Εγώ σίγουρα όχι. Και η συγκεκριμένη σούπα είναι …
Η γιαγιά μου το έλεγε βεργάδι με τουτουμάκια και συνήθως το ᾿φτιαχνε με χοντρό κρέας. Γίνεται και με κατσίκι ή …
…
Η πρώτη από τις προτάσεις μας για τα φετινά γιορτινά τραπέζια! Όσο κι αν ενδίδουμε πλέον σε άλλα είδη …
Υλικά συνταγής 1 κιλό μοσχάρι κατάλληλο για βραστό (ποντίκι, ελιά) κομμένο σε μερίδες 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο 2 μεγάλα καρότα χονδροκομμένα …
Υλικά 1 κιλό μοσχάρι -έβαλα στρογγυλό – 4 καρότα κομμένα σε μεγάλα κομμάτια 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμενο σε κομμάτια μεγάλα …
Ένα πιάτο που θα σας κάνει να γλείφετε τα δάχτυλά σας. Η γεύση του; Μοναδική!
Υλικά 1 κιλό κρέας από γίδα 3 κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα 4 καρότα κομμένα σε ροδέλες 4 πατάτες κομμένες σε …
Γιουβαρλάκια προφανώς και έχουμε φτιάξει και θα τα βρείτε στο blog μας εδώ. Σήμερα όμως τα ξαναμαγειρεύουμε σε μία παραλλαγή. …
Ένα μελωμένο χειμωνιάτικο πιάτο! Ένα φαγητό μαγειρευτό δοκιμασμένο πολλές φορές. Γιατί εμείς τα κοκκινιστά τα αφήνουμε για το καλοκαίρι και …
Το ρολό χοιρινό είναι συνταγή του γαμπρού μου σεφ Κωνσταντίνου Λιαπάτη. Είναι πράγματι τόσο μαλακό και γευστικό το αποτέλεσμα που σίγουρα …
Το κολοκάσι είναι ένα καθαρά κυπριακό φαγητό. Μαγειρεύεται συνήθως στην κατσαρόλα γιαχνιστό με χοιρινό κρέας. Η δική μου εκδοχή είναι …
Υλικά 1 κιλό κρέας από γίδα κομμενο μεριδες 2 μεγαλα κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα 3 καρότα κομμένα σε ροδέλες 2 …
Γιουβαρλάκια αυγολέμονο (της Μίκας) Από τις πιο νόστιμες και αγαπημένες σουπίτσες, μικρών και μεγάλων. Ότι πρέπει για τις μέρες του …
Ξέρετε πόσο δύσκολα είναι τα πιτσιρίκια όταν πρόκειται να δοκιμάσουν λαχανικά!!Η κόρη μου τουλάχιστον ανήκει σ’ αυτήν την κατηγορία, των …
Συνδυάζει τη νοστιμιά ενός καλομαγειρεμένου πρώτου πιάτου, ενός ζυμαρικού σε μία υπέροχη σάλτσα ντομάτας (που δεν είναι μόνο ντομάτα αλλά …
Κλασσικό φαγητό και αξεπέραστο! 1,5 κιλό μοσχάρι χτένι,κομμένο σε μικρά κομμάτια ,πλυμένο και καλά σκουπισμένο σε θερμοκρασία δωματίου. 2 κρεμμύδια …
Η βενετσιάνικη παστισάντα όμως, είναι ένα πολύ ιδιαίτερο πιάτο. Και η ιδιαιτερότητα του ξεκινάει, όπως είδαμε, από το κρέας το …
Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα πιάτο ζεστής αυγοκομμένης σούπας που μοσχοβολάει? Εγώ σίγουρα όχι. Και η συγκεκριμένη σούπα είναι …