Μελομακάρονα με σιμιγδάλι, χωρίς αλεύρι!
Δεν ξέρω την προέλευση της συνταγής, δεν είναι από τη μητέρα μου. Ποιος ξέρει πώς βρέθηκε στο τετράδιό μου! Δεν …
Δεν ξέρω την προέλευση της συνταγής, δεν είναι από τη μητέρα μου. Ποιος ξέρει πώς βρέθηκε στο τετράδιό μου! Δεν …
Ναι λοιπόν, εδώ έχουμε μια παλιά παραδοσιακή συνταγή, από το χωριό μου την κάνει όλο το σόι, Εδώ δεν θα …
Έχω διαφοροποιήσει την παραδοσιακή συνταγή της μαμάς μου προσθέτοντας σουσάμι και στη γέμιση και μπορώ να πω ότι γίνονται ανάρπαστα. …
Υλικά Για την ζύμη: ½ κιλό λάδι, 2 ποτήρια του νερού ζάχαρη, 1 ποτήρι του νερού αλυσίβα, 4 πορτοκάλια, 1 …
Τα υλικά μας: 1/2 κιλό λάδι καλό 2 ποτήρια νερού ζάχαρη 5 πορτοκάλια ζουμερά ο χυμός τους 2 κουταλιές σ. …
Αφρατο,μυρωδατο και πολυ γευστικο νηστισιμο κεικ,με πορτοκαλι, κανελα, γαρυφαλο, ξηρους καρπους, σουσαμι και μαυρη ζαχαρη θα σας εντυπωσιασει….!!!!!Δοκιμαστε το!!!ΥΛΙΚΑ1 νεροποτηρο …
Μια από τις συνταγές που είδα ήταν αυτή με τον χαλβά (του μπακάλη ή κατά κόσμον Μακεδονικό) τυλιγμένο με σφολιάτα. …
Υλικά συνταγής 1 πακέτο φύλλο κρούστας 100 γρ. λιωμένο βούτυρο 100 γρ. σουσάμι Για τη γέμιση 500 γρ. κιμάς κ.σ. …
Αφήνουμε να κρυώσουν καλά (καλύτερα την επομένη, εγώ τα φτιάχνω το απόγευμα και τα μελώνω το απόγευμα της επομένης). Οπότε …
Καιρός ήταν να φτιάξουμε και τα δικά μας μελομακάρονα. Αν και μελισσοκόμοι πολύ το καθυστερήσαμε. Εδώ θέλω να σας πω …
Υλικά Για την ζύμη: μισό κιλό λάδι 1 κιλό αλεύρι 2 νεροπότηρα ζάχαρη 1 νεροπότηρο αλισίβα 4 πορτοκάλια (το ξύσμα …
Με αυτό το γιορτινό γλυκάκι να ευχηθώ σε όλους Χρόνια Πολλά με υγεία και ευτυχία στα σπιτικά σας!!Χρόνια Πολλά δημιουργικά …
Μελομακάρονα Υλικά για 80 (περίπου) κομμάτια3 ποτήρια ελαιόλαδο1 ½ ποτήρι ζάχαρη1 ποτήρι πορτοκαλόχυμο½ ποτήρι κονιάκ1 κ.γλ σόδα1 συσκευασία μπέικιν πάουντερξύσμα …
Η καλύτερη συνταγή για μελομακάρονο. Τη συνιστώ ανεπιφύλακτα. Γεύση και άρωμα που συναρπάζουν.
Οι γνώμες για επιτυχημένα μελομακάρονα διίστανται .Σ’ άλλους αρέσουν πολύ σιροπιασμένα, σ’ άλλους τριφτά, σ’ άλλους μαλακά σ’ άλλους σχετικά …
για τα μελομακάρονα 1 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ή μισό αλεύρι και μισό σιμιγδάλι, αν θέλουμε να …
Δεν είναι θέμα άγιας επιφοίτησης ούτε προσμονής του χαμένου κάτι που εναγωνίως αναμένεται να φανερωθεί, αλλά για “ιερή” μυρωδιά που …
Επειδή την ιστορία του εθίμου και μια ωραιότατη συνταγή φανουρόπιτας την έχει ήδη αναρτήσει η Λίλα θα συμπληρώσω ότι άλλες …
Στις 27 Αυγούστου, η Εκκλησία μας γιορτάζει τη μνήμη του Αγ. Φανουρίου. Είναι μια σημαντική μορφή, που ξεχωρίζει ανάμεσα στους …