Αφράτοι κουραμπιέδες
Αλεύρι, Βούτυρο, Άχνη – Ζάχαρη, Αυγό, Κονιάκ, Μοσχοκάρυδο, Αμύγδαλο, Ξηροί καρποί (όλα τα είδη), Βανίλια
Αλεύρι, Βούτυρο, Άχνη – Ζάχαρη, Αυγό, Κονιάκ, Μοσχοκάρυδο, Αμύγδαλο, Ξηροί καρποί (όλα τα είδη), Βανίλια
Καιρό είχαμε να τα πούμε! Ελπίζω να πέρασες καλά το καλοκαίρι και να γέμισες μπαταρίες! Ας ξεκινήσουμε γλυκά! Πάμε να …
ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ Αυτή η συνταγή είναι η τελευταία πριν το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι και, φυσικά, είναι γλυκιά, γιατί έτσι γλυκά πρέπει …
Αγαπημένα σμυρνέικα κουλουράκια, βουτυρένια και τριφτά. Η αρχική συνταγή περιείχε αλουσιά και κρεμόριο τα οποία αντικαταστάθηκαν με μπέικιν πάουντερ. Αθηνά …
Το ποτό των Χριστουγέννων σε μια μικρή παραλλαγή. Παραδοσιακά παρασκευάζεται με γάλα, κρέμα γάλακτος, ζάχαρη, χτυπημένα ασπράδια και κρόκους αυγών. …
Υλικά Παντεσπάνι 40 gr. αλεύρι φαρίνα 100 gr. ζάχαρη 4 αυγά 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν 1 βανίλια Σιρόπι 100 …
Η πάστα φλώρα είναι ένα μοναδικό γλυκό για όλες τις ώρες!! Ελαφριά και υγιεινή πάστα φλώρα με μαρμελάδα της επιλογής …
Για την κρέμα χτυπάω 2 μορφατ μαζί με ένα ζαχαρούχο 2 βανίλιες ένα σφηνάκι κονιάκ έπειτα συνεχίζω το χτύπημα προσθέτοντας …
Είναι από αυτές τις γεύσεις που οπωσδήποτε πρέπει να υπάρχουν στο σπίτι τις ημέρες του Πάσχα, χωρίς αυτό να σημαίνει …
Γίνονται ανάρπαστα από μικρούς και από μεγάλους. Είναι ωραία συνταγή για όλο το χρόνο, εμείς όμως την έχουμε έθιμο μόνο …
Υλικά για στρογγυλή πίτα 26 εκ. ή ορθογώνια: 2 φύλλα σφολιάτα βουτύρου 600 γρ. ή φύλλο σφολιάτα χειροποίητο (δες συνταγή) …
Μία ξεχωριστή Αποκριάτικη συνταγή είναι το Βενετσιάνικο Παστίτσιο από τα Κύθηρα. Αυτό το ξεχωριστό παστίτσιο έχει μία γλυκιά ζύμη αντί για …
Βασιλόπιτα αφράτη, με πλούσιο άρωμα και γεύση. Ξεκινάμε το νέο έτος, γλυκά, όμορφα και καλότυχα. Λευκή για την αρμονία, λίγο …
Χωρίς ενοχές και με πολύ θράσος, ενώ όλοι κάνουν διατροφή μετά τα Χριστούγεννα, έφτιαξα μια τούρτα σεράνο…Το ίδιο απόγευμα την …
Απίθανη ροκφορόπιτα με γέμιση φέτας, τυριού ροκφόρ και μπόλικο άνηθο πάνω σε τραγανή κι αφράτη τάρτα ετοιμασμένη κατά τ’ άλλα …
Η τάρτα αυτή, με την εύθρυπτη, βουτυράτη ζύμη και την ελαφριά επικάλυψη από μαρμελάδα βερίκοκο, είναι ακριβώς ότι χρειαζόμαστε για …
Η πάστα φλώρα είναι ένας αγαπημένος και επιτυχημένος τρόπος για να “διώξετε” μαρμελάδες που έχουν περισσέψει, πριν φτιάξετε καινούρια σοδειά.Η …
Ενα πραγματικα υπεροχο,θεικο σε γευση υγρο κεικ σοκολατας με φραουλες και χωρις αλευρι. Θα σας αφησει τις καλυτερες εντυπωσεις απο …
Συνταγές για κουλούρια θα συναντήσετε πολλές, ειδικά αυτήν την εποχή. Ποια άλλη όμως συνταγή δίνει κουλούρια τριφτά και βουτυράτα σας …
Όταν τα πιο νόστιμα αντίθετα αποφασίσουν να δελεάσουν μάτια και ουρανίσκο, χρησιμοποιούν σοκολάτα σε πλούσια γεύση και κάθε δυνατή υφή. …