Μπλανκέτ ντε Βω: μοσχάρι σε λευκή σάλτσα
Το Μπλανκέτ ντε Βω (Blanquette de Veau) είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές οικογενειακό πιάτο θαλπωρής της κλασικής Γαλλικής κουζίνας. Το πρώτο …
Το Μπλανκέτ ντε Βω (Blanquette de Veau) είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές οικογενειακό πιάτο θαλπωρής της κλασικής Γαλλικής κουζίνας. Το πρώτο …
Αυτά τα πιτάκια, όπως διαβάσατε και παραπάνω, ονομάζονται kibinai / κιμπινάϊ. Είναι παραδοσιακά πιτάκια της Λιθουανίας. Το ζυμάρι τους δεν …
Μια μαγειρίτσα αυγολέμονο από την Γεωργία, ελαφρώς διαφορετική από τις συνηθισμένες!
Υλικά 6 μερίδες 1 1/2 κιλό χοιρινή σπάλα άπαχη 2 κιλά σέλερι 4-5 πράσα 1 1/2 σελινόριζα 1 ποτήρι λευκό …
Υλικά 1 κιλό ψαχνό χοιρινό 2 κουταλιές αλεύρι 2 κουταλάκια αλάτι και λίγο πιπέρι 2 κουταλιές βούτυρο 1,5 κιλό σελινόριζα …
Ένα απλό πιάτο με ψητό κρέας τα βρίσκει στην κουζίνα με μια από τις βασικές Γαλλίδες σάλτσες. Το ζουμερό μοσχαρίσχιο …
Μια αυτοκρατορική συνταγή από το μακρινό Königsberg.
Υλικά συνταγής 1 1/2 κιλό μοσχάρι λίγο βούτυρο και λίγο αραβοσιτέλαιο 1 κρεμμύδι μικρό 1 σκελίδα σκόρδο λεπτοκομμένο 1 μέτριο …
Η συγκεκριμένη συνταγή είναι από την Χρύσα Παραδείση από μια έκδοση του 1960 όπως μας την μαγείρευε η μητέρα μου. …
Υλικά 1 κιλό ψαχνό χοιρινό κρέας 3 αυγά (κρόκοι) βούτυρο αλεύρι 1 και 1/2 κιλό σελινόριζα χυμό 2 – 3 …
ΥΛΙΚΑ : ΦΙΛΕΤΟ 500 γρ φιλέτο μοσχάρι αλάτι πιπερι κοκκινο θυμαρι ελαιολαδο 50 γρ. βούτυρο ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ 500 γρ. ντοματίνια 1 …
Μια συνταγή από την Κέρκυρα πολύ νόστιμη!