Μπλανκέτ ντε Βω: μοσχάρι σε λευκή σάλτσα
Το Μπλανκέτ ντε Βω (Blanquette de Veau) είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές οικογενειακό πιάτο θαλπωρής της κλασικής Γαλλικής κουζίνας. Το πρώτο …
Το Μπλανκέτ ντε Βω (Blanquette de Veau) είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές οικογενειακό πιάτο θαλπωρής της κλασικής Γαλλικής κουζίνας. Το πρώτο …
Μια συνταγή ιδανική για κάθε περίσταση. Γλυκόξινο χοιρινό φιλέτο με ανανά, η απόλυτη νοστιμιά! Το κατάλληλο γεύμα για δείπνο. Δοκιμάστε …
Αυτά τα πιτάκια, όπως διαβάσατε και παραπάνω, ονομάζονται kibinai / κιμπινάϊ. Είναι παραδοσιακά πιτάκια της Λιθουανίας. Το ζυμάρι τους δεν …
Κλασική μαγειρίτσα. ελληνική. H απόλυτη σούπα μετά τη νηστεία. Εξαιρετική σε σύλληψη και εκτέλεση, ελαφριά και με απίστευτη ευγένεια και …
Παραδοσιακός πασχαλιάτικος σαρμάς από την όμορφη Θράκη! Δοκιμάστε τον!Παρόμοιες συνταγές:Γαρδούμπες Πασχαλιάτικες με χόρτα αβγολέμονο, της Αθηνάς Μαγειρίτσα Πολίτικη, της Αθηνάς …
Μια μαγειρίτσα αυγολέμονο από την Γεωργία, ελαφρώς διαφορετική από τις συνηθισμένες!
Υλικά 6 μερίδες 1 1/2 κιλό χοιρινή σπάλα άπαχη 2 κιλά σέλερι 4-5 πράσα 1 1/2 σελινόριζα 1 ποτήρι λευκό …
ΥΛΙΚΑ 2ΟΟ γρ αμπελοφυλλα ζεματισμενα και στραγγισμενα καλα Για την γέμιση 1 κιλό χοιρινό λαιμό χωρίς κόκκαλο σε μικρούς κύβους …
Η συνταγή για αυτά τα κεφτεδάκια, είναι της προγιαγιάς μου. Η Κατίνα λοιπόν η Ναξιώτισσα, έφτιαχνε εκπληκτικούς κεφτέδες: Τραγανοί απέξω, …
Υλικά 1 κιλό ψαχνό χοιρινό 2 κουταλιές αλεύρι 2 κουταλάκια αλάτι και λίγο πιπέρι 2 κουταλιές βούτυρο 1,5 κιλό σελινόριζα …
Μυρωδάτα, αγαπημένα και κλασσικά κεφτεδάκια που συνδυάζονται άψογα με ρύζι, πουρέ, πατάτες τηγανιτές ή ακόμη και μακαρόνια. Υλικά: 500 …
Υλικά – ½ κιλό μοσχαρίσιο κρέας κιλότο σε μικρά κομμάτια – 1 κιλό μαρούλι χονδροκομμένο – ½ κρασοπότηρο λευκό κρασί …
300 γρ ανάμεικτα λαχανικά 100 γρ μανιτάρια πλευρώτους κομμένα σε λωρίδες 2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα 1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο …
Υλικά – 1 συκωταριά αρνίσια και λίγα εντεράκια προαιρετικά όλα καλά πλυμμένα – 1 φλ. τσ. ελαιόλαδο – 5 φρέσκα …
Υλικά – ½ κιλ κιμάς μοσχαρίσιος – 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο – 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη – 4 κ.σ. ρύζι …
Η συγκεκριμένη μαγειρίτσα είναι συνταγή της μαμάς μου η οποία την επινόησε για να μην ψαρέυω μέσα στην κατσαρόλα όλο …
Ένα απλό πιάτο με ψητό κρέας τα βρίσκει στην κουζίνα με μια από τις βασικές Γαλλίδες σάλτσες. Το ζουμερό μοσχαρίσχιο …
600 γρ. Μοσχαρίσιο φιλέτο 400 γρ. μανιτάρια Πόρτομπελο 6 φέτες προσούτο 50 γρ. μουστάρδα 200 γρ. σφολιάτα 2 κρόκοι αυγών …
Υλικά Για την γέμιση Ανάμεικτα λαχανικά 300 γρ Μανιτάρια πλευρώτους 100 γρ κομμένα σε λωρίδες Σέλερι 2 κλωνάρια ψιλοκομμένα Κόλιανδρο …
Όλα τα φρέσκα της εποχής σε ένα φαγητό… σκέτη άνοιξη! Υλικά 2 κιλά αρνί από σπάλα, σε μικρά κομμάτια 12 …