Μπλανκέτ ντε Βω: μοσχάρι σε λευκή σάλτσα
Το Μπλανκέτ ντε Βω (Blanquette de Veau) είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές οικογενειακό πιάτο θαλπωρής της κλασικής Γαλλικής κουζίνας. Το πρώτο …
Το Μπλανκέτ ντε Βω (Blanquette de Veau) είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές οικογενειακό πιάτο θαλπωρής της κλασικής Γαλλικής κουζίνας. Το πρώτο …
Κλασική μαγειρίτσα. ελληνική. H απόλυτη σούπα μετά τη νηστεία. Εξαιρετική σε σύλληψη και εκτέλεση, ελαφριά και με απίστευτη ευγένεια και …
Μια μαγειρίτσα αυγολέμονο από την Γεωργία, ελαφρώς διαφορετική από τις συνηθισμένες!
Υλικά 6 μερίδες 1 1/2 κιλό χοιρινή σπάλα άπαχη 2 κιλά σέλερι 4-5 πράσα 1 1/2 σελινόριζα 1 ποτήρι λευκό …
ΥΛΙΚΑ 2ΟΟ γρ αμπελοφυλλα ζεματισμενα και στραγγισμενα καλα Για την γέμιση 1 κιλό χοιρινό λαιμό χωρίς κόκκαλο σε μικρούς κύβους …
Υλικά 1 κιλό ψαχνό χοιρινό 2 κουταλιές αλεύρι 2 κουταλάκια αλάτι και λίγο πιπέρι 2 κουταλιές βούτυρο 1,5 κιλό σελινόριζα …
Υλικά – ½ κιλό μοσχαρίσιο κρέας κιλότο σε μικρά κομμάτια – 1 κιλό μαρούλι χονδροκομμένο – ½ κρασοπότηρο λευκό κρασί …
Υλικά – 1 συκωταριά αρνίσια και λίγα εντεράκια προαιρετικά όλα καλά πλυμμένα – 1 φλ. τσ. ελαιόλαδο – 5 φρέσκα …
Υλικά – ½ κιλ κιμάς μοσχαρίσιος – 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο – 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη – 4 κ.σ. ρύζι …
Η συγκεκριμένη μαγειρίτσα είναι συνταγή της μαμάς μου η οποία την επινόησε για να μην ψαρέυω μέσα στην κατσαρόλα όλο …
Όλα τα φρέσκα της εποχής σε ένα φαγητό… σκέτη άνοιξη! Υλικά 2 κιλά αρνί από σπάλα, σε μικρά κομμάτια 12 …
Μοσχαράκι μπλανκέτ με λευκή σάλτσα και πουρέ λαχανικών. 1,5 κιλό μοσχάρι κότσι με το κόκκαλο σε μερίδες 50-70 ml ελαιόλαδο …
Μια αυτοκρατορική συνταγή από το μακρινό Königsberg.
Υλικά 2 κιλά κατσίκι 12 αγγινάρες (κατά προτίμηση Τήνου) 10 κρεμμυδάκια φρέσκα 2 κρόκους αυγών 2 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ …
Την μαγειρίτσα αυτή την κάνω χρόνια και εξαφανίζεται από όλους!
Ενας πεντανόστιμος παμπάλαιος Θρακιώτικος μεζές, μια υπέροχη λιχουδιά. Παρέα με τον Θρακιώτικο καβουρμά θεωρώ ότι είναι τα δυο πλέον κρεατοφαγικά …
Υλικά 4 μερίδες κατσίκι με κόκκαλο 1 ½ κιλό λαχανικά εποχής χοντροκομμένα (καρότα, κολοκύθια,πατάτες, μαραθόριζα) Ζωμός αρνιού 1 ποτήρι λευκό …
Η συγκεκριμένη συνταγή είναι από την Χρύσα Παραδείση από μια έκδοση του 1960 όπως μας την μαγείρευε η μητέρα μου. …
Υλικά 1 κιλό ψαχνό χοιρινό κρέας 3 αυγά (κρόκοι) βούτυρο αλεύρι 1 και 1/2 κιλό σελινόριζα χυμό 2 – 3 …
ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ – “ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 31” 24/12/2012 ΧΟΙΡΙΝΟ ΠΡΑΣΟΣΕΛΙΝΟ ΜΕΘΥΣΜΕΝΟ, ΑΛΜΥΡΟ ΔΕΝΤΡΑΚΙ