Λαχανοντολμάδες
Βάζουμε το λάχανο 1-2 μέρες πριν ή και περισσότερο, αν θέλουμε, στη κατάψυξη, ολόκληρο όπως είναι σε μια σακούλα. Από …
Βάζουμε το λάχανο 1-2 μέρες πριν ή και περισσότερο, αν θέλουμε, στη κατάψυξη, ολόκληρο όπως είναι σε μια σακούλα. Από …
Από τα πιο αγαπημένα, νόστιμα, μαμαδίστικα ,οικογενειακά φαγητά, της κουζίνας μας! Όχι μόνο για τις ημέρες της νηστείας, αλλά αγαπημένο …
Tο πιο γνωστό πιάτο με σαλιγκάρια από την κουζίνα της Κρήτης είναι ένας εξαιρετικός μεζές για να συνοδέψει κρασί, ούζο …
Υλικά 1 κιλό πατάτες 1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη 1 ντομάτα τριμμένη 1 κουτ. …
Η ανάρτηση αυτή προοριζόταν για χθες. Δυστυχώς δεν πρόλαβα οπότε η συνταγή με τους λαχανοντολμάδες σήμερα, και μια που δεν …
Υλικά 1 μεγάλο λάχανο (2 ½ κιλά περίπου) 1 κιλό κιμά ανάμεικτο (μοσχαρίσιο+χοιρινό) 2 φλιτζ. τσαγιού ρύζι νυχάκι 1 κρεμμύδι …
Τους λαχανοντολμάδες που θα σας δείξουμε σήμερα, τους έφτιαξα χρησιμοποιώντας ζαμπονάκι luncheon meat αντί για χοιρινό ή μοσχαρίσιο κρέας.Οι κορινθιακές …
Σήμερα μαγειρεύουμε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά φαγητά της Κοζάνης που μαγειρεύουν κάθε χρόνο τουλάχιστον 2-3 φορές οι Κοζανίτες τα …
Υλικά: 5-6 μέτριες πατάτες 5-6 μέτρια κρεμμύδια 3-4 σκελίδες σκόρδο ¾ κούπας ελαιόλαδο ½ κούπα κόκκινο κρασί 2 κουταλιές ξύδι …
Υλικά 1 κιλό κιμά ανάμεικτο (1/2 κ. μοσχαρίσιο και 1/2 κ. χοιρινό) 1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα …
Αυτή η ιδέα είναι ιδανική για όσους δεν τους αρέσει η μυρωδιά που αναδύεται όταν το κουνουπίδι βράζει, και το …
Για όλους όσους τους αρέσει ο μουσακάς , αλλά όχι και οι μελιτζάνες…. Για μεσαίο ταψί: 8 πατάτες Μισό …
Υλικά 1 1/2 κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο 1/2 φλ. ελαιόλαδο 1/2 φλ. πράσινες ελιές (χωρίς …
Με φίνο άρωμα Ανατολής, μπαχάρια και μυρωδικά, μας ταξιδεύουν στην Πόλη για να απολαύσουμε ένα απίστευτης έντασης γευστικό πιάτο!
Αυτό το φαγητο είναι από τα αγαπημένα του άντρα μου καθώς “μυρίζει” μανούλα!!! Η γλυκιά μου η πεθερούλα μου το …
Τρυφερά φασολάκια με κύμινο και τζίντζερ, μαγειρεμένα με τον μπαχαρικό αέρα μιας μακρινής ανατολής που μυρίζει όμως γνωστά αρώματα. Και …
Μελιτζάνες και ρεβύθια, δύο απίθανα υλικά, μέσα στην γλύκα και την νοστιμιά. Τι άλλο θα μπορούσε να προκύψει από το …
Τα φρέσκα φασολάκια είναι ίσως το πρώτο παράδειγμα της κατηγορίας ‘λαδερά’ που έρχεται στο νου όταν κάνει αναζήτηση και ένα …
Παρασκευή και την τιμητική τους σήμερα έχουν οι πατάτες γιαχνί!1 κιλό πατάτες 1 κρεμμύδι ξερό 1 σκελίδα σκόρδο Χυμό ντομάτας …
Υλικά 2 πατάτες (μέτριου μεγέθους) 1 κ.σ. ταχίνι ½ Λεμόνι Αλάτι, πιπέρι ¼ κ. γλ. Κύμινο ½ σκελίδα σκόρδο λιωμένη …