Κοτόπουλο παστιτσάδα με σπετσερικό
Κοτόπουλο παστιτσάδα από την Κέρκυρα, μερακλίδικη, με το χοντρό της μακαρόνι και φυσικά το χαρακτηριστικό μείγμα μπαχαρικών το σπετσερικό, μια …
Κοτόπουλο παστιτσάδα από την Κέρκυρα, μερακλίδικη, με το χοντρό της μακαρόνι και φυσικά το χαρακτηριστικό μείγμα μπαχαρικών το σπετσερικό, μια …
“Κύμινο, μοσχοκάρυδο και κόκκινο πιπέρι…” που τραγουδάνε και οι Χαΐνηδες είναι τα μυστικά όπλα της συνταγής!
Τίποτα δεν συγκρίνεται με την μυρωδιά του ψητού αρνιού το Πάσχα, ειδικά όταν το ψήνουν άλλοι κι εσένα απλά σε …
Πεντανόστιμες τορτίγιες, γεμισμένες με λαχανικά και καλυμμένες με σάλτσα τσίλι.
Η μαροκινή κουζίνα ένα μείγμα από αραβικές, ανδαλουσιανές και περσικές επιρροές, όπως αυτό το μαροκινό κοτόπουλο με κους κους που …
Καλή χρονιά αγαπημένοι μου φίλοι! Εύχομαι η νέα χρονιά να είναι γεμάτη ευτυχία, υγεία, δημιουργικότητα και «νόστιμη» σαν τη σημερινή …
…
Αυτά τα Lahmacun τα έφτιαχνε μια φίλη που γνώρισα στην Κων/πολη όταν ήμουνα εκεί για κάποια μαθήματα, τα είχαμε φτιάξει …
Μπορεί ν΄αφιερώνω άπειρο χρόνο στην κουζίνα αλλά υπάρχουν φορές που θέλω να μαγειρέψω κάτι πολύ νόστιμο σε λίγο χρόνο, συνήθως …
Σήμερα έχουμε κάποια διαφορετικά πιτάκια. Samosas, ινδικά μικρά πιτάκια γεμισμένα με λαχανικά (ή και κρέας) και μπόλικα μπαχαρικά. Το φύλλο …
Μία συνταγή αφιερωμένη στο «παρεξηγημένο» κουνουπίδι! Αυτή η συνταγή θα σας δείξει πώς μπορείτε ένα λαχανικό να το μετατρέψετε σε …
Γαλοπούλα αέρος με γεύση παστουρμά!
Η συνταγή αυτή είναι ακριβώς αυτό που έψαχνα και μάλιστα αποτελεί ένα λαμπρό παράδειγμα του πόσο εύκολο είναι να εξυψώσεις …
Ποιός δεν έχεις «λυγίσει» μπροστά σε ένα καλομαγειρεμένο πιάτο με γίγαντες; Οι γίγαντες είναι ένα υπέροχο φασόλι που δεν χορταίνω …
Η Τσικνοπέμπτη κάποτε ήταν φανταστική ή τουλάχιστον έτσι έμοιαζε στα παιδικά μου μάτια! Συνηθίζαμε να το τσικνίζουμε σπίτι, ήταν η …
500 γρ. ρεβίθια (μουλιασμένα και βρασμένα) 3 κ.σ. ελαιόλαδο 2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες 3 σκ. σκόρδο σπασμένες 1 κ.γ. …
Ο κυπριακός παστουρμάς είναι ένα πικάντικο ορεκτικό, που παρασκευάζεται απο βοδινό κιμα και έχει την μορφή λουκάνικου. Είναι εύκολο στην …
Υλικά 1 μεγάλο λάχανο (2 ½ κιλά περίπου) 1 κιλό κιμά ανάμεικτο (μοσχαρίσιο+χοιρινό) 2 φλιτζ. τσαγιού ρύζι νυχάκι 1 κρεμμύδι …
Αυτή την εποχή ξεκινάνε οι γουρ’νοχαρές ένα παλιό ελληνικό έθιμο όπου κάποιες περιοχές της Ελλάδας ακόμη αναβιώνουν μέχρι και σήμερα.Στην …
Σήμερα μαγειρεύουμε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά φαγητά της Κοζάνης που μαγειρεύουν κάθε χρόνο τουλάχιστον 2-3 φορές οι Κοζανίτες τα …