Χορτόπιτα με βλίτα και φέτα
Οριακά μεν αλλά με τέτοια ζέστη τα βλίτα ή βλήτα.. είναι ακόμη εδώ, σκέφτηκα λοιπόν σήμερα να σας μοιραστώ αυτή …
Οριακά μεν αλλά με τέτοια ζέστη τα βλίτα ή βλήτα.. είναι ακόμη εδώ, σκέφτηκα λοιπόν σήμερα να σας μοιραστώ αυτή …
Αν δεν έχεις δοκιμάσει την πορτοκαλί κολοκύθα ή γλυκοκολοκύθα σε συνταγή για πίτα αλλά αλμυρή, τότε “χάνεις” αλλά γι΄αυτό είμαι …
Μικρασιάτικες πίτες από τον Κωστή Κωστάκη
ΥΛΙΚΑ … Για τη ζύμη : 500 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φακελάκι ξερή μαγιά 1 κούπα χλιαρό νερό …
Συστατικά 014 συστατικά Ζύμη Περίπου 700 γρ αλεύρι 240 ml γάλα 120 ml σπορέλαιο 5 γρ ξηρή μαγιά 1 κουταλάκι …
Τα ρεβυθοπιτάκια αυτά, είναι συνταγή της πολύ καλής μου φίλης, της Πηνελόπης. Γίνονται πολύ νόστιμα, είναι εύκολα στην παρασκευή τους …
Μια πανευκολη πεντανοστιμη ελιοπιτα με μυρωδατα υλικα που δενουν απολυτα μεταξυ τους και χωριατικο κιτρινο αλευρι,για καθε ωρα και περισταση. …
Μια παραδοσιακή κιμαδόπιτα με τον τρόπο που την έκανε η γιαγιά μου, απλή, χωρίς πολλά υλικά, μα τόσο νόστιμη και …
Τα καλοκαίρια είχαμε ένα μικρό μποστάνι, μόλις έβγαιναν οι μελιτζάνες ήξερα οτι είναι όντως καλοκαίρι! Θυμάμαι αυτή την “γλύκα” τους …
Πιθανόν η νοστιμότερη πίτα που υπάρχει. Φτιάξτε τη και δοκιμάστε τον υπέροχο συνδυασμό κιμά και πράσου. Μάλιστα με το χωριάτικο …
Μια έξυπνη ιδέα για να ανακυκλώσουμε το κοτόπουλο ή τη γαλοπούλα που μας περίσσεψε από την προηγούμενη μέρα, είναι να …
Έχω μια ιδιαίτερη αγάπη για τα ζυμάρια, όπως καταλάβατε… έτσι η πρώτη συνταγή για το Νοέμβριο, θα είναι τι άλλο… …
Φυσικά και οι παραδοσιακές πίτες είναι ότι πιο εξαιρετικό έχει να παρουσιάσει η Ελληνική Κουζίνα, τόσο για την ποικιλία τους …
Η πρασόπιτα με φέτα, κεφαλοτύρι και καρότα, σε αφράτο φτιαχτό φύλλο, είναι με λίγα λόγια, αυτό που σκεφτόμαστε, όταν μιλάμε …
Και ήρθε η ευλογημένη ώρα που τα αγαπημένα μου αρωματικά χόρτα, πιάσανε «λιμάνι» στην κουζίνα μου. Και όταν τέτοια χόρτα …
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ 500γρ για ολες τις χρησεις αλατι 1/2 κουταλακι 2φακελακια ξερη μαγια χλιαρο νερο οσο παρει ΓΙΑ …
Για το φύλλο 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φακελάκι ξερή μαγιά 250ml χλιαρό νερό 1/2 κ.γ αλάτι …