Αμυγδαλόπιτα
Τα αμύγδαλα είναι τα αγαπημένα μου! Πραγματικά δεν μπορώ ν΄αντισταθώ σε οποιοδήποτε γλυκό έχει αμύγδαλο κυρίως σε μια νουγκατίνα, το …
Τα αμύγδαλα είναι τα αγαπημένα μου! Πραγματικά δεν μπορώ ν΄αντισταθώ σε οποιοδήποτε γλυκό έχει αμύγδαλο κυρίως σε μια νουγκατίνα, το …
Υλικά για 2 stollen: 200 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο 200 γρ. άχνη ζάχαρη 2 αυγά 200 γρ. κρέμα γάλακτος …
Υλικά Για την ζύμη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ 500 γρ Ελαιόλαδο 130 ml Αλάτι 1/2 κουταλάκι του γλυκού Νερό χλιαρό 150 ml …
500 γρ. αλεύρι δυνατό 150 γρ. γάλα 40 γρ. μαγιά ξερή 50 γρ. μαύρη ζάχαρη 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία …
Εύκολο, γρήγορο και νοστιμότατο επιδόρπιο για να αξιοποιήσετε τα μήλα και τα αχλάδια που περίσσεψαν στο ψυγείο. Οι μικροί μας …
Τα Mince Pies είναι το κλασικό γλυκό των Χριστουγέννων για τους Βρετανούς, στην ίδια λογική που εδώ έχουμε τους κουραμπιέδες …
400 γρ. αμύγδαλα λευκά 300 γρ. ζάχαρη 3 ασπράδια αυγών Ξύσμα από 1 λεμόνι ¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα ¼ …
Πολύ εύκολη και γρήγορη ζύμη – χωρίς μίξερ. Γίνεται στο λεπτό και μπορούν να βοηθήσουν και τα παιδια! 500 γρ …
Καρυδόπιτα με μπόλικη σοκολάτα, αμύγδαλα και φουντούκια! 230 γρ. σιμιγδάλι ψιλό 50 γρ. αλεύρι μαλακό 40 γρ. κακάο 2 κουταλάκια …
500 γρ. νερό 250 γρ. ζάχαρη 100 γρ. μέλι 1 λεμόνι κομμένο στη μέση 2 ξύλα κανέλλας 200 γρ. αμύγδαλα …
Αυτό το γλυκό συνηθίζουν να το φτιάχνουν στο νομό Σερρών. Είναι με φύλλο κρούστας, σουσάμι και ξηρούς καρπούς, σιροπιαστό.
Καλή σας μέρα και καλή χρονιά να έχουμε με υγεία, αγάπη, ευημερία και χαμόγελα! Δεύτερη μέρα του χρόνου και σαν …
Από τον Chef Ανδρέα Λαγό ,1 πακέτο φύλλο κρούστας 150 γρ. Flora με 25% βούτυρο 150 γρ. αμύγδαλο σε σκόνη …
Με αυτό το γιορτινό γλυκάκι να ευχηθώ σε όλους Χρόνια Πολλά με υγεία και ευτυχία στα σπιτικά σας!!Χρόνια Πολλά δημιουργικά …
Θα ξεκινήσουμε την εβδομάδα μας μ’ αυτά τα πολύ αρωματικά και μαλακά, παραδοσιακά Γερμανικά μπισκότα, αγαπημένη Χριστουγεννιάτικη γλυκολιχουδιά, που όμως …
Ναι ναι! Καλά βλέπετε! Όχι, όχι! Δεν είναι πολύ νωρίς για κέικ Χριστουγέννων! Αντιθέτως ίσα που προλαβαίνετε να το φτιάξετε. …
Το panforte είναι το Ιταλικό παστέλι που σημαίνει «Δυνατό ψωμί». Χρονολογείται από τον 13ο αιώνα και ξεκίνησε να φτιάχνεται στην …