Prik Nam Pla (Ταϊλανδέζικη dipping sauce)
Υλικά 3 πιπεριές τσίλι ψιλοκομμένες 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο (προαιρετικά) 4 κουτ σούπας fish sauce Χυμός από 1 lime Εκτέλεση …
Υλικά 3 πιπεριές τσίλι ψιλοκομμένες 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο (προαιρετικά) 4 κουτ σούπας fish sauce Χυμός από 1 lime Εκτέλεση …
Μία κουταλιά που απλωνόταν επάνω στο ζεστό ψωμί και η λαχτάρα μου να δοκιμάσω ήταν απερίγραπτη. Βλέπεις έπρεπε να φτάσω …
Η αγαπημένη μας ταϊλανδέζικη κουζίνα φιλοξενείται για μια ακόμα φορά στο blog μας, με μία συνταγή για ψάρι. Τηγανιτό ψάρι …
Θα απολαύσεις ένα κοτόπουλο satay, ευρωπαϊκ ής… “απόχρωσης”. Όπως και να ΄ χει πρέπει να το δοκιμάσεις αν αρέσκεσαι σε …
Το satay ή sate είναι συνταγή που συναντάται πολύ στην Ινδονησία και τη Μαλαισία, και αναφέρεται συνήθως σε μαριναρισμένο κοτόπουλο, …
Ονομάζεται tom (σούπα) kha (γκαλάνγκαλ) kai (κοτόπουλο) και είναι ελαφρώς καυτερή αλλά όχι πολύ. Έχει γάλα καρύδας, αλλά αν θέλετε πιο πλούσια γεύση, …
Η σημερινή μας όμως σούπα έρχεται από την Ταϊλάνδη, και όχι από την Κίνα, ονομάζεται Tom Yum Gai και είναι …
Εμείς φτιάξαμε την “επίσημη” αυθεντική συνταγή με μία παραλλαγή. Αντί για αντζούγιες που δεν είχαμε, χρησιμοποιήσαμε ταϊλανδέζικη fish sauce! Σε …
Υλικά: Για τα αβγά: 4 αβγά βρασμένα σφιχτά 1/4 κ.γ. κουρκουμά Σησαμέλαιο για το τηγάνισμα Για τη σάλτσα: 250 gr. …
Το πιάτο αυτό να γίνει με οποιοδήποτε κρέας ή θαλασσινό. Είναι ένα κλασικό φαγητό της Ταϊλάνδης, το οποίο σερβίρεται με …
Καθώς τα πιάτα με κάρυ είναι ιδιαίτερα πικάντικα, συνήθως σερβίρονται με ρύζι. Επίσης συχνά συνοδεύονται και από διάφορα άλλα φαγητά …
Αυτό το πιάτο έχει πολλές παραλλαγές και είναι πολύ δημοφιλές σε όσους αρέσει το ποτό, καθώς η πικάντικη γεύση του …
500 γρ. φτερούγες κοτόπουλο 3 κλωνάρια λεμονόχορτο 3 ταϊλανδέζικες κόκκινες πιπεριές τσίλι 50 ml. σάλτσα oyster 15 ml. σάλτσα ψαριού …