Μακεδονίτικη πρασοκιμαδόπιτα στριφτή
Για το χωριάτικο φύλλο. 700 γρ. σκληρό αλεύρι. 300 γρ. χωριάτικο κίτρινο αλεύρι. 100 γρ. ελαιόλαδο. ζάχαρη. 1 σφηνάκι τσίπουρο. …
Για το χωριάτικο φύλλο. 700 γρ. σκληρό αλεύρι. 300 γρ. χωριάτικο κίτρινο αλεύρι. 100 γρ. ελαιόλαδο. ζάχαρη. 1 σφηνάκι τσίπουρο. …
Την ιδιαίτερη συνταγή για ωραία κρεατόπιτα, που στην Ανατολική Θράκη συνηθιζόταν ως πρωτοχρονιάτικη πίτα (αλμυρή βασιλόπιτα) έδωσε στη φίλη μας …
Υλικά 600 γ. μοσχαρίσιος κιμάς 1 πακέτο ζύμη κουρού 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι 3 πράσα 250 γ. μικρά λευκά μανιτάρια …
Η πίτα του βοσκού (γνωστή κι ως shepherd’s pie) είναι ένα θεσπέσιο οικογενειακό φαγητό που περιλαμβάνει λαχανικά με κοκκινιστό κιμά …
Μία πολύ πλούσια κιμαδόπιτα, βασισμένη στην παραδοσιακή πρωτοχρονιάτικη εκδοχή που φτιάχνουν στη Θεσσαλία παραμονή Πρωτοχρονιάς, όπου μάλιστα την ανάγουν σε …
Μία πολύ πλούσια κιμαδόπιτα, βασισμένη στην παραδοσιακή πρωτοχρονιάτικη εκδοχή που φτιάχνουν στη Θεσσαλία παραμονή Πρωτοχρονιάς, όπου μάλιστα την ανάγουν σε …
Υλικά: 1 πακέτο φύλλο κρούστας 500 γραμ κιμάς μοσχαρίσιος 1/4 κούπας ελαιόλαδο + έξτρα για το άλειμμα των φύλλων 2 μεγάλα …
Μια πολύ γνωστή πιτούλα, φτιαγμένη όμως λίγο διαφορετικά, χωρίς τα κλασικά φύλλα. Στρωμένη πάνω σε αφράτο κανταΐφι και ανακατεμένη με …
ΥΛΙΚΑ: 7 χωριάτικα φύλλα έτοιμα ή ανοίγουμε δικά μας φύλλα (εάν ανοίξουμε δικά μας φύλλα θα χρειαστούμε 5 φύλλα ), …
Υλικά: (για τη γέμιση): 1 κ. κιμάς μοσχαρίσιος 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 2 πράσα ψιλοκομμένα 2 κ.σ. σάλτσα ντομάτας αλάτι πιπέρι …
Η πίτα φυσικά μπορεί να γίνει και για τον υπόλοιπο χρόνο!
Υλικά (για ζύμη) 1 κιλό αλεύρι ειδικό για πίτες 3 κουτ. σούπας ηλιέλαιο 3 κουτ. σούπας ξύδι 350 ml χλιαρό …
Η έμπνευση γιά τη σημερινή συνταγή έρχεται και πάλι από την ιταλική κουζίνα. Η σημερινή συνταγή όμως είναι ιδιαίτερα πλούσια …
Ευκολη και γρηγορη στην παρασκευη της,πεντανοστιμη με ωραιο σπιτικο τραγανο φυλλο ετοιμη για να σταθει σε οποιοδηποτε τραπεζι και να …
Είναι μια πολύ εύκολη και πάρα πολύ νόστιμη συνταγή, δοκιμάστε την! 2 ½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 …
ΥΛΙΚΑ 1 πακέτο φύλλο κρούστα 1/2 κούπα βούτυρο λιωμένο 600 γραμ κιμά μοσχάρι (καπάκι) ή ανάμεικτο (μοσχάρι – χοιρινό) 2 …
Μια παραδοσιακή κιμαδόπιτα με τον τρόπο που την έκανε η γιαγιά μου, απλή, χωρίς πολλά υλικά, μα τόσο νόστιμη και …
Για το φύλλο 400 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ. 100 γραμμάρια αλεύρι ολικής αλέσεως 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 1 κ.γ. αλάτι 1 …
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο 1½ φλ. πλιγούρι 2 πράσα 2 κρεμμύδια 1/4 φλ. ελαιόλαδο λίγη πάπρικα γλυκιά λίγο μοσχοκάρυδο 1½ …
Υλικά Κιμάς μοσχαρίσιος 500 γρ Σπανάκι 500 γρ Πράσα 3 τεμ κομμένα ροδέλες Πιπεριά κόκκινη 1 τεμ ψιλοκομμένη Κρεμμύδι ξερό …