Κόλλυβα
Πρόκειται για κόλλυβα με πολλά υλικά, πλούσια σε γεύση αλλά και σε υφές…γλυκιές σταφίδες, η εξωτική καρύδα που δεν είναι …
Υλικά για στρογγυλή φόρμα 26 εκ.: 1 κιλό κυδώνια (ακαθάριστα) χυμός από 1 λεμόνι 1/2 φλιτζ. μαύρες σταφίδες 4 κ.σ. …
Το πλούσιο και αφράτο κέικ καρότου, γίνεται μια υπέροχη τούρτα, αν κοπεί οριζόντια και γεμιστεί με κρέμα τυριού. Τα καρύδια …
Υλικά 1 φλιτζάνι ζάχαρη 3 φλιτζάνια αλεύρι … 1 φλιτζάνι σταφίδες μαύρες 1 φλυτζάνι σουσάμι 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο 1 ποτηράκι …
Το pampepato, pampapato ή panpepato είναι ενα παραδοσιακό γλυκάκι, που το συναντάμε στην Κεντρική και Βόρεια Ιταλία (στην Sabina, Ciociaria, …
Παλαιότερα, το κέικ αυτό το τρώγαμε κατά κύριο λόγο την Μεγάλη Εβδομάδα αλλά πλέον το φτιάχνω κι εκτός περιόδου νηστείας. …
Μία πολύ εύκολη, νόστιμη και νηστήσιμη πιτούλα!! Υλικά 3 φλ. αλεύρι 2 φλ. ταχίνι 1 φλ. ζάχαρη 1 φλ. χυμό …
4 Δεκεμβρίου γιορτάζει η Αγία Βάρβαρα και όπως συνηθίζετε εκείνη την ημέρα κάνουμε Βαρβάρα για καλή υγεία, η μαμά μου …