Μοσχαράκι κατσαρόλας με πουρέ καπνιστής μελιτζάνας
1 κιλό περίπου μοσχαράκι ελιά ή σπάλα κομμένο σε μικρά ομοιόμορφα κομμάτια. 1 μεγάλο κρεμμύδι λευκό (κομμένο σε μικρά καρέ). 2 …
1 κιλό περίπου μοσχαράκι ελιά ή σπάλα κομμένο σε μικρά ομοιόμορφα κομμάτια. 1 μεγάλο κρεμμύδι λευκό (κομμένο σε μικρά καρέ). 2 …
Οι μελιτζάνες είναι το κατ΄εξοχήν καλοκαιρινό λαχανικό και πολύ αγαπημένο της Ελληνικής Κουζίνας. Συνδυάζεται κυρίως με σάλτσα τομάτας, τηγανίζεται με …
Αγαπημένο πολίτικο φαγητό και η σημερινή ανάρτηση, το επονομαζόμενο χουνκιάρ μπεγιεντί, που ουσιαστικά πρόκειται για πουρέ μελιτζάνας με κοκκινιστό κρέας. …
Ένα Ναξιώτικο φαγητό που θα λατρέψετε! Ψητές μελιτζάνες με κοκκινιστό κρέας και αρσενικό τυρί! Γιατί τα νησιά μας, είναι υπερήφανα …
Εύκολος μουσακάς, που παρουσίασε ο Ακης Πετρετζίκης στην εκπομπή του “Κάν’το όπως ο Ακης” με αρκετές παραλλαγές. Χρησιμοποιούμε 3 σκεύη …
Πεντανόστιμο ιμάμ χωρίς πολλά λιπαρά. 4 με 5 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες (ανάλογα το ταψί μας) 5 με 6 μεγάλα ξερά …
Για να δώσουμε στο τουρλού μια γαλλική νότα κομψότητας ή να συνειδητοποιήσουμε ότι σε όλην την Μεσόγειο συνηθίζουμε να τρώμε …
Τα λαχανικά γιαχνί είναι ένας συνηθισμένος τρόπος μαγειρέματος, το μυστικό για πετυχημένο γιαχνί είναι να μελώσει σωστά η σάλτσα! Οι …
500γρ σπαγγέτι10 φέτες ψητές ντομάτες2 μελιτζάνες φλάσκες2 ντομάτες ώριμες2 σκελίδες σκόρδο70γρ τοματοπελτέ1 φύλλο δάφνηςελαιόλαδοαλάτι, πιπέριμερικά φύλλα βασιλικούπαρμεζάνα τριμμένη
Η ιστορία του μουσακά είναι περίπλοκη όπως και αυτή η εκδοχή! Ένας άλλος μουσακάς, όχι σαν τον κλασικό Ελληνικό που …
Ένα από τα διάσημα, παραδοσιακά φαγητά της Τούρκικης Κουζίνας είναι το hünkâr beğendi! Το κοκκινιστό κρέας με τον πουρέ μελιτζάνας …
Παπουτσάκια χωρίς μπεσαμέλ και χωρίς τηγάνισμα. Υλικά 5 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες στη μέση κάθετα Για τη γέμιση: 500 γρ. κιμά …
ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ – “ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 38” 02/01/2013 ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ, ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΗ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΚΑΙ BACON