Σαμουσάδες
Σαμουσάδες Μάνης με αρώματα από πορτοκάλι, γαρύφαλλο, σουσάμι καβουρδισμένο σε ένα τραγανό, σιροπιαστό γλυκό.
Σαμουσάδες Μάνης με αρώματα από πορτοκάλι, γαρύφαλλο, σουσάμι καβουρδισμένο σε ένα τραγανό, σιροπιαστό γλυκό.
Υλικά 1 πακέτο κρούστα..εγώ έβαλα Βηρυτού 150γρ καρύδια ωμά 150γρ αμύγδαλα ωμά 250 γρ βούτυρο Lurpak 1 κουτ του γλυκού …
…μέλι 1 ξυλάκι κανέλας 1 φέτα πορτοκάλι ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Ετοιμάζουμε το σιρόπι Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε την ζάχαρη, …
Πολύ εύκολα και νόστιμα μπακλαβαδάκια . Αναλόγως με την προτίμησή σας μπορείτε να βάλετε περισσότερη γέμιση. Η συνταγή μπορεί να …
Υλικά 1 πακέτο κρούστα..εγώ έβαλα Βηρυτού 150γρ καρύδια ωμά 150γρ αμύγδαλα ωμά 250 γρ βούτυρο Lurpak 1 κουτ του γλυκού …
Υλικά 500 γρ.αμύγδαλα 200 καρύδια –τα αμύγδαλα τα ξεφλουδιζω και ολα μαζι στο μουλτι. Σε ενα μπολ βαζω τα τριμμένα …
Υλικά 1/2 κιλό κανταίφι200 γρ. αμύγδαλο τριμμένο1 κιλό σαντιγί400 γρ. κρέμα βανίλλιαΣιρόπι1 κιλό ζάχαρη650 γρ. νερόΤο χυμό ενός λεμονιού
Υπέροχο Μικρασιατικό σιροπιαστό γλυκό !!!
Αγαπημένο παραδοσιακό σιροπιαστό γλυκό ταψιού. Το Ρεβανί ή Ραβανί είναι τέλειο με παγωτό, με γλυκό του κουταλιού ή σκέτο. Αυτή …
Αφορμή για το γλυκάκι που ακολουθεί στάθηκε η φίλη Μαρίνα με την κρέμα της αλλά και μια κομπόστα-σάλτσα φράουλας που …
Στο Πασχαλινό μου τραπέζι, έφτιαξα φωλιές κανταϊφιού με σπανάκι, πράσο κλπ, από το μπλογκ της Έρης, που είχα αντιγράψει εδώ …
Θα σας το πω! Αυτός ο μπακλαβάς με έκανε πολύ περήφανη. Βγήκε τέλειος! Τα φύλλα ψημένα και χωρισμένα ένα-ένα, ρούφηξαν …
Υλικά: 1 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά 450 γραμμ. 2 φλιτζ. λιωμένη μαργαρίνη Για τη γέμιση 300 γραμμ. καρυδόψιχα, χοντροκοπανισμένη …
Κάθε χρόνο φτιάχνω μπακλαβά με καρύδι τα Χριστούγεννα και μπακλαβαδάκια με αμύγδαλο τη Σαρακοστή. Για το σπίτι μου αυτό είναι …
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 38 κομμάτια 500 γρ. φύλλο για κανταΐφι σε θερμοκρασία δωματίου 1 κούπα αμύγδαλα και καρύδια ψιλοκομμένα η φυστικια …
Υλικά Φύλλο κρούστας 1 πακέτο Αμύγδαλα 250 γρ ψημένα ελαφρώς ψιλοκομμένα Βούτυρο καλό ή μαργαρίνη 200 γρ …
Παλιότερα είχα φτιάξει ατομικούς μπαμπάδες με ρούμι. Τώρα έφτιαξα αυτό το μπαμπά λίγο πιο εορταστικό μιας και οι μέρες το …
Θεϊκό σαραγλάκι, τραγανό και σιροπιασμένο όσο πρέπει , με υπέροχο άρωμα από βούτυρο γάλακτος.
Πλούσιο, σωστά σιροπιασμένο και πολύ ευπαρουσίαστο γλυκό για τις γιορτινές μέρες!
Έτσι λοιπόν το τρατάρισμα με σάμαλι λεμονιού στους ξένους της περασμένης εβδομάδας, εξελίχτηκε και έγινε σάμαλι με άρωμα μαστίχας-λεμονιού, αμύγδαλο και cranberries εντός …