ΣΠΙΤΙΚΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ PICI ΜΕ ΣΚΟΡΔΑΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
Τα pici, με το αστείο όνομα, είναι ακόμη μια εκπληκτική συνταγή απο την cucina povera : αλευράκι, λίγο λαδάκι, λίγο …
Τα pici, με το αστείο όνομα, είναι ακόμη μια εκπληκτική συνταγή απο την cucina povera : αλευράκι, λίγο λαδάκι, λίγο …
Είναι πιο εύκολα από ότι ακούγονται, γευστικά ζυμαρικά με σπανάκι χωρίς συντηρητικά και πρόσθετα. Με λαχταριστή μοτσαρέλα και προσούτο.
Υλικά Για την ζύμη Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 4 φλυτζάνια του τσαγιού Αυγά 4 τεμ. Ελαιόλαδο 1/2 φλυτζάνι του …
Χειροποίητα Νιόκι από ρικότα! Έτοιμα σε 15′ λεπτά… Πεντανόστιμα!
Πρόκειται για παραδοσιακά ζυμαρικά της Τοσκάνης (και ειδικότερα των περιοχών γύρω από την Σιένα). Η ιδιαιτερότητά τους είναι το σχήμα …
Τα νιόκι (gnocchi) είναι γνωστά στους λάτρεις της Ιταλικής κουζίνας! Στη γειτονική Ιταλία τρώγονται σαν πρώτο πιάτο, αντί της πάστας …
Τα σπιτικά νιόκι είναι ανώτερα στη γεύση και πιο υγιεινά, γιατί δεν περιέχουν παρά μόνο πατάτες και αλεύρι.Συμβουλές Τα σπιτικά νιόκι …
Για τα ραβιόλια: 400 γρ. αλεύρι 20 γρ. πιπερόριζα 2 σκελίδες σκόρδο 1 πράσο 350 γρ. άπαχος χοιρινός κιμάς 15 …
…ένα πεντανόστιμο ζυμαρικό με ποντιακή καταγωγή, ένα πιάτο απλό και νόστιμο βασισμένο σε συνταγή της Μ.Λαμπράκη! Τρεις μικρές παραλλαγές δικές …
Μια φορά κι ένα καιρό, πολλά χρόνια πριν, ήταν ένα κοριτσάκι που όταν πήγαινε τέτοια εποχή, στο πατρικό του σπίτι …
Εύκολα σπιτικά ζυμαρικά απο την λατρεμένη Γερμανία. Ελπίζω να σας αρέσουν 🙂
Χειροποιητες χιλοπιτες: φτιάχνουμε το ζυμαρι, το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά και ανοίγουμε σε λεπτά φύλλα, το κόβουμε σε …
Υλικά Για κάθε μερίδα υπολογίστε 100γρ αλεύρι σκληρό 1 αυγό 1 κουτ. γλυκού καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο 1 κουτ. γλυκού φρεσκοτριμμένο …
Υλικά συνταγής 3 κιλά αλεύρι σκληρό ½ κιλό σιμιγδάλι ψιλό 1 ½ λίτρο βουβαλίσιο γάλα 15 αυγά χωριάτικα ή βιολογικά …
Σαν νέα και εγώ στη σελίδα είπα να κάνω μια προσπάθεια να βάλω και εγώ μια συνταγούλα και να την …
Μια μηχανή ζυμαρικών περίμενε μάλλον χρόνια στο ντουλάπι και ήρθε η ώρα να χρησιμοποιηθεί. Βέβαια και χωρίς αυτή μπορούμε να …
Νόστιμα σπιτικά ζυμαρικά. Για τη ζύμη 600γρ αλεύρι κατά προτίμηση σκληρό ή για όλες τις χρήσεις 4 αυγά …
Τα φλωμάρια γίνονται με γάλα και αυγά και το υπέροχο, κατακίτρινο και πολύ χαρακτηριστικό για την καλή του ποιότητα, σκληρό …
Το ναπολιτανικο ραγκου, γινεται με κρεας απο μεγαλο σε ηλικια ζωο, βοδινο ή χοιρινο, τα οποιο ειναι και ανθεκτικο στο …