Κέικ με φιστίκι Αιγίνης – Χωρίς αλεύρι
Πρόκειται για ένα μικρούτσικο κέικ διαμέτρου μόλις 20 εκατοστών, πολύ στιβαρού αφού είναι γεμάτο με ξηρούς καρπούς, δίχως αλεύρι, βούτυρο …
Πρόκειται για ένα μικρούτσικο κέικ διαμέτρου μόλις 20 εκατοστών, πολύ στιβαρού αφού είναι γεμάτο με ξηρούς καρπούς, δίχως αλεύρι, βούτυρο …
Θα σας το πω! Αυτός ο μπακλαβάς με έκανε πολύ περήφανη. Βγήκε τέλειος! Τα φύλλα ψημένα και χωρισμένα ένα-ένα, ρούφηξαν …
Κοτόπουλο, μαγειρεμένο σε μια πλούσια σάλτσα με γιαούρτι, αμύγδαλο και φιστίκια Αιγίνης, αρωματισμένο με γκαράμ μασάλα (το γνωστό ινδικό μείγμα …
Υλικά για τη βάση μπισκότου. 150γρ.αλεύρι,80γρ.άχνη ζάχαρη, 40γρ.αμύγδαλο ωμό αλεσμένο σε σκόνη, 125γρ. βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια, 1 κρόκο …
Υλικά 100 gr. φυστίκι Αιγίνης 50 gr. καρύδια 50 gr. αμύγδαλα 200 ml. γάλα φρέσκο Αλάτι Λεμόνι
Μαντολάτο με ροδόνερο, φιστίκια Αιγίνης και κράνμπερις, με ένα υπέροχο ροζ χρώμα. Να διευκρινίσω πως η συνταγή αυτή δίνει ένα …
Υπέροχο, μυρωδάτο και τραγανό! 1 πακέτο φύλλο Βηρυτού 150 γρ. αμύγδαλα ωμά 1 κ.γ. κοφτό κανέλα ή μίγμα για γλυκά …
2 αβγά 2/3 φλ. κρέμα γάλακτος ½ κ.γ. άρωμα αμυγδάλου ½ κ.γ. άρωμα βανίλιας 1 φλ. ζάχαρη 2 φλ. αλεύρι …
Ο μπακλαβάς είναι νόστιμο σιροπιαστό γλυκό της Μέσης Ανατολής αλλά και της παραδοσιακής Ελληνικής κουζίνας. Εορταστικός τις περισσότερες φορές, αφού …
Όταν έφτασα στο Λονδίνο στο πλάι του κρεβατιού υπήρχαν για μένα διάφορα περιοδικά μεγάλου Σ/Μ με συνταγές, τα αγαπημένα μου …
Η φυστικόπαστα, είναι δυστυχώς δυσεύρετη, αλλα μπορουμε να την παρασκευάσουμε πολύ εύκολα. Το βασικό συστατικό της είναι φυσικά τα φυστίκια …
Θα μπορούσαμε να το αφιερώσουμε τούτο το κεκάκι και όσους είναι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού… κάτι που τυχαίνει να συμβαίνει για …
Να σας κεράσω μέρα γιορτής που είναι λοιπόν με ένα γλυκό που διάβασα και δανείστηκα και τον τίτλο σε βιβλίο …
Τι χρειαζόμαστε: 3/4 του ποτηριού βούτηρο χαλεπιανού 1 κουτί spry (500γρ. φυτίνη) 1 βούτηρο ανάλατο 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη άχνη …