Ρεβανί με Ινδοκάρυδο και Πορτοκάλι της Μαμάς μου – Σαν Πορτοκαλόπιτα
Υλικά 7 αυγά 1 κούπα ζάχαρη (200 γρ) 1 κούπα αραβοσίτελαιο (220 ml) 1,5 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις …
Υλικά 7 αυγά 1 κούπα ζάχαρη (200 γρ) 1 κούπα αραβοσίτελαιο (220 ml) 1,5 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις …
Αφράτο ραβανί με πλούσια γεύση και απίθανο άρωμα. Το φρέσκο βούτυρο σε συνδυασμό με το λεμόνι ‘ στο σιρόπι κάνουν …
Τα λόγια περιγραφής είναι περιττά !!!! Απλά δοκιμάστε το !!!
Αν κρίνω όμως από τη γεύση και το άρωμα… αυτό το ρεβανί με το μήλο και την κανέλα να σκορπίζει …
125 γρ. αλεύρι 150 γρ. σιμιγδάλι χοντρό 250 γρ. βούτυρο μαλακό 200 γρ. ζάχαρη 70 γρ. ινδοκάρυδο 200 γρ. γιαούρτι …
Ένα γλυκό αγαπημένο στην Ελλάδα αλλά και την Τουρκία. Σιροπιαστό και αφράτο, θυμίζει ανάλαφρο κέικ με τους κόκκους του σιμιγδαλιού …
Υλικά 1 και 1/3 φλυτζάνι σιμιγδάλι ψιλό 1 και 1/3 φλυτζάνι φαρινάπ 1 και 1/3 φλυτζάνι ζάχαρη Μισό φλυτζάνι γάλα …
Αν επισκεφτείτε τη Βέροια μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε το παραδοσιακό γλύκισμα της περιοχής, το Ραβανί. Βέβαια με τόσες πινακίδες σε …
Το ραβανί ή ρεβανί, όπως αλλιώς λέγεται, είναι ένα από τα πολύ παλιά γλυκά, που έχει έρθει ως τις μέρες …
Τί λέτε… συμφωνείτε να κλείσουμε γλυκά το φαγοπότι με ένα νηστήσιμο, ολόχρυσο ραβανί (ή ρεβανί στα μέρη μας) χωρίς ίχνος …
125 γρ. αλεύρι 150 γρ. σιμιγδάλι χοντρό 250 γρ. βούτυρο μαλακό 200 γρ. ζάχαρη 70 γρ. ινδοκάρυδο 200 γρ. γιαούρτι …
Ο Dr. Cook, κατά κόσμον Γιάννης Λουκάκος πειραματίζεται με τα κλασικά ελληνικά γλυκά και τα σερβίρει με νέα αισθητική που …
Υλικά Σιμιγδάλι ψιλό 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού Αυγά 7 …
Μια ιδέα που είχε διαβαστεί εδώ και ένα χρόνο σε ένα από τα περιοδικά που μου στέλνουν τα παιδιά μου …
ΥΛΙΚΑ 200γρ σιμιγδαλι ψιλο 150γρ φαρινα 250γρ ζαχαρη 5 αυγα 1/2 κουτ αλατι 100γρ γαλα 1βανιλια 1/2κουτ μαστιχα κοπανισμενη 50 …