Μπακαλιάρος του “περιβολιού”
Λίγες καυκαλήθρες, λίγα μυρώνια, ένα πράσο… είχαν ξέμειναν από την τελευταία χορτόπιτα καθώς μου φάνηκε πολύ το υλικό που είχα …
Λίγες καυκαλήθρες, λίγα μυρώνια, ένα πράσο… είχαν ξέμειναν από την τελευταία χορτόπιτα καθώς μου φάνηκε πολύ το υλικό που είχα …
Υλικά συνταγής 700γρ.-1 κιλό παστός μπακαλιάρος ή κατεψυγμένος (φιλέτο με δέρμα) ½ φλιτζ. ελαιόλαδο ½ φλιτζ. κρασί λευκό 1 κλωνάρι …
Ο παστός μπακαλιάρος με πατάτες, σέλινο, καρότο και σάλτσα ντομάτα, είναι ένα απλό και πολύ νόστιμο πιάτο. Εύκολο, απαιτεί μόνο …
Υλικά 1 κ. βακαλάος ημί – παστος 5-6 μεγάλες πατάτες 3 κολοκυθάκια 3-4 καρότα 3-4 μεγάλα ξερά κρεμμύδια 1 ματσάκι …
Υλικά – 1 κιλό μπακαλιάρος παστός σε κομμάτια ξαρμυρισμένος σε νερό για 24 ώρες τουλάχιστον – Αλεύρι που φουσκώνει μόνο …
Απλό απλούστατο αλλά νοστιμότατο φαγητό. Μεγάλη μέρα η σημερινή, Κυριακή των Βαΐων και η θρησκεία μας προστάζει κατάλυση ιχθύος δηλαδή …
Μιας λοιπόν και πλησιάζει η Κυριακή των Βαΐων που έχει καθιερωθεί ως ημέρας ψαροφαγίας, σκέφτηκα να ανεβάσω αυτή τη συνταγή …
Το πήρε το μάτι μου κι αυτό ήταν. Επειδή δε ο μπακαλιάρος που αγόρασα για τηγανητό , την τελευταία στιγμή …
1 κιλό μπακαλιάρο ξαλμυρισμένο ή παστό κομμένο σε κομμάτια * αλεύρι ελαιόλαδο 330 ml μπύρα 150 γραμμάρια αλεύρι 170 γραμμάρια …
Υλικά 1 κιλό μπακαλιάρο ξαλμυρισμένο ή παστό Αλεύρι Ελαιόλαδο Υλικά (για κουρκούτι) 330 ml μπύρα 150 γραμμάρια αλεύρι 170 γραμμάρια …
Δείτε όλα τα μυστικά για τον τέλειο μπακαλιάρο σκορδαλιά! 2 φύλλα ξαρμυρισμένο μπακαλιάρο (δείτε στα tips) ελαιόλαδο για το τηγάνισμα …
Είναι αλήθεια ότι οι περισσότεροι τον τηγανίζουν και τον τρώνε με σάλτσα ή με σκορδαλιά. Αυτός ο περιορισμός τον αδικεί, …
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ, ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ ΥΛΙΚΑ1 φύλλο μπακαλιάρου παστού (1 κιλό, περίπου)Για το κουρκούτι: 2 φλιτζάνια του τσαγιού …
Υλικά 800 γρ. παστός μπακαλιάρος, ξαλμυρισμένος, κομμένος σε μεγάλες μπουκιές 1/2 κουτ. σούπας ξύσμα από ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό …
Νοστιμότατες και τραγανές κροκέτες με αρωματικά χόρτα για ορεκτικό ή για κύριο πιάτο! Διαλέγουμε φιλέτα παστού βακαλάου με αρκετό κρέας, …
Ο φρέσκος βακαλάος των Ελληνικών θαλασσών μας δίνει μια θρεπτικότατη σούπα, με υπέροχο λευκό ζωμό, πλούσιο σε γεύση, που τρώγεται …
Το σημερινό μας πιάτο είναι η αποθέωση της απλότητας! Είναι ένα παράδειγμα του πως, με λίγα υλικά σωστά συνδυασμένα, μπορούμε …
Αφορμή για τη σημερινή ανάρτηση έγινε ένας μπακαλιάρος!!! Ναι ένας παστός μπακαλιάρος! Ένα ψάρι που, αν και το χρησιμοποιούμε πολύ, …
Υλικά 1 μπακαλιάρος τον οποίο έχουμε στο νερό απ’ την προηγούμενη μέρα να ξαλμυρίσει ή αν δεν έχουμε χρόνο αγοράζουμε …
Ο βακαλάος ή μπακαλιάρος είναι ψάρι του γένους Γάδος (Gadus) της οικογένειας των γαδιδών. Είναι ψάρι που εκτιμάται πολύ για …