Καλιτσούνια παραδοσιακά !!!
Υλικά για τη ζύμη: 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο 1 σφηνάκι τσικουδιά ½ κουταλάκι αλάτι …
Υλικά για τη ζύμη: 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο 1 σφηνάκι τσικουδιά ½ κουταλάκι αλάτι …
Καλιτσούνια χανιώτικα πασχαλινά, τα ετοιμάζουμε το Πάσχα, αλλά μπορείτε να τα απολαύσετε κάθε εποχή του χρόνου. Στην Κρήτη τα ετοιμάζουμε με μυζήθρα …
Υλικά Για την γέμιση 3/4 του κιλού μυζήθρα 3/4 του κιλού ανθότυρο 1/2 κιλού μαλάκα ή τυρομάλαμα ή γραβιέρα 2 …
Υλικά για το ζυμάρι 1 κιλό και λίγο παραπάνω αλεύρι σκληρό η για όλες τις χρήσεις 1/2 ποτήρι νερού λάδι …
για ενα κιλο αλευρι σκληρο,θα χρειαστειτε 1 σφηνακι τσικουδια, 1/2 χυμο μισου λεμονιου, 1/2 γλυκου αλατι, 1/2 ποτηρι κρασιου λαδι, …
Υλικά για την ζύμη. 1500 γρ.αλεύρι σκληρό η για τσουρέκια 1 κύβος νωπή μαγιά η δυο φακελάκια ξηρή μαγιά 1και1,5 …
Νόστιμα πιτάκια κατάλληλα και για νηστεία. 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1/2 ποτήρι του κρασιού τσικουδιά 1/2 ποτήρι …
Νόστιμες και ευπαρουσίαστες μικρές χορτόπιτες φούρνου!Δεν είχαν βέβαια την ποικιλία των χειμωνιάτικων αλλά και πάλι ο συνδυασμός ήταν καλός: σπανάκι, …
Παραδοσιακό, πασχαλινό γλυκό της Κρήτης.
ΥΛΙΚΑ Για το φύλλο 1 1/2 κιλό αλεύρι μαλακό 2 1/2 – 3 ποτήρια χλιαρό νερό 1/2 φλιτζάνι τσικουδιά 6 …
ΚΑΛΤΣΟΥΝΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΥΛΙΚΑ Υλικά για την γέμιση 2 κιλά μυζήθρα γλυκιά 2 κρόκους αυγών 2 φακελάκια βανίλια 4 κουταλιές μέλι …
Χανιώτικη συνταγή. Τα φτιάχνουμε το Μ.Σάββατο. 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις λίγο αλάτι 1/2 φλυτζανάκι του καφέ λάδι …